lauantaina, heinäkuuta 14, 2007

"Talonvaltaus" Mikonkadulla

Eilen talonvaltausliike valtasi Mikonkadun Esplanadin nurkilla ja järjesti mielenosoituksen noin 16.30. Kadunvaltaus kesti noin neljä tuntia. Paikalle oli tuotu mukana ainakin yksi sohva. Tarkoituksena oli ilmentää tarvetta omalle olohuoneelle, autonomiselle sosiaalikeskukselle.

Tapahtuma on osa pitkää ketjua tämän kesän talonvaltauksia ja mielenosoituksia asian puolesta.

Helsingin sanomien keskustelupalstalla mielipiteidenvaihto ja kärjistäminen on jo vauhdissa. Aloitusviestissä epäillään, että tämä voi johtaa siihen, että kaupunkiasunto vallataan sinä aikana kun on kesämökillä. Keskustelussa vaaditaan myös ihmisiä menemään töihin ja pistämään vankilaan mokomat mielenosoittajat. Osa keskustelijoista puolustaa tilantarvetta että yrittävät päästä eroon stereotypioista. Aktivistien rinnastaminen työttömiin on saanut ainakin yhden työssä käyvän aktivistin puolustautumaan. "Juurihan pääsin sanomasta, että olen itse töissäkäyvä ihminen ja olen osallistunut useisiin kadunvaltauksiin ja tulen jatkossakin osallistumaan."

Ja Stalin-korttiakin on jo vilauteltu. :)

Hs: Kadunvaltaus Mikonkadulla päättynyt

2 kommenttia:

Arhii kirjoitti...

Otin hauskan kuvan mielenosoituksesta:

http://www.flickr.com/photos/82243303@N00/812625874/

Poliisi oli välillä aika massiivisesti neljän ajoneuvon kera paikalla. Turistit vilkuilivat ihmetellen just niitä poliisiyksiköitä, jotka olivat piiritysfiiliksissä.

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Siinähän taitaa näkyä yksi tuttukin.