tiistaina, huhtikuuta 15, 2008

Iloista veronmaksua

Hetken päästä alkaa Iloisten veronmaksajien hallituksen kokous. Iloiset veronmaksajat on yhdistys, joka on perustettu Veronmaksajain keskusliiton vastapainoksi. Itse päädyin hallitukseen vahingossa ollessani ihan normaalisti hengailemassa kansalaisinfossa yhtenä päivänä, jolloin huomasin, että siellä järjestellään kokousta. Kun halukkuutani kyseltiin, ilmoitin olevani käytössä varajäseneksi. En nimittäin ole varma, että riittääkö minulla aikaa iloisen veronmaksun lisäksi järjestön toimintaan.

Veronmaksajilla pitää olla muitakin edustajia, kuin sellaiset firmat, jotka ajavat ainoastaan veroalennuksia. Sitä varten on olemassa omat uusliberalistiset puolueensa. Heikki Patomäki on toisaalla epäillyt, että kaikki puolueet ovat tavalla tai toisella ajautuneet uusliberalistisen ajattelun taakse.

Tämän hetkistä toimintaa on pieneksi järjestöksi aika paljon. Sosiaalifoorumiprosessiin osallistumisen lisäksi tarjolla on iloista logokilpailua ja iloisia jäsentapaamisia. Yhdistyksen suurin projekti tänä vuonna tulee uskoakseni olemaan oma julkaisutoiminta. Suunnitelmassa on verokirjan tekeminen. Sen toimittajiksi on nykyisten tietojen mukaan tulossa hallituksen jäsen Esa Suominen sekä firman pääsihteeri Juha Säijälä. Rahoitustakin olisi tulossa Työväen sivistysliitolta (TSL).

Ei kommentteja: