perjantaina, huhtikuuta 11, 2008

Perusjuttuja

Uusimmassa Venäjää käsittelevässä Liberossa on mukana myös uusi Kähkiksen kulma. Nimimerkki Kähkis (Mikko Kähkönen) kirjoittaa lyhyesti kiistattomia tosiasioita. Uusi palsta alkoi merkinnällä kansalaispalkan muuttumisesta perustuloksi. Perustulo on universaali, kun taas kansalaispalkka on paikallinen vaatimus. Tällä logiikalla Kähkis vaatii myös kansalaissodasta puhumisen perussodasta puhumiseksi.

Idea on loistava. Logiikka on loistava. Tahtoisin jatkaa tätä myös nationalismista. Nationalismia ei ole käännetty suoraan suomeksi, vaan käännökseksi kelvatkoon kansallisuusaate. Nämä molemmat kääntyvät uudessa kielessämme perusismiksi ja perusaatteeksi. Näitä aatteita kannatetaan Ahvenanmaalla, Suomessa, Kosovossa sekä Serbiassa. Perusaatteet tutuiksi.

Puolueista muutamat joutuvat vaihtamaan nimeä. Kansallisen kokoomuksen tulee vaihtaa nimensä, mutta miksi? Perusteellinen kokoomus? Peruskokoomus? Koska yhdellä puolueella on jo perusnimitys käytössä, tulee se vaihtaa alkuperäiseen, eli Perussuomalaiset muuttaa nimensä Kansalaissuomalaisiksi. Näen jo miten tämä idea otetaan vastaan.

Blogistaniassa ja blogosfäärissa mielipiteitä ja asiantuntemustaan jakavat kansalaisjournalistit joutuvat tulevaisuudessa tyytymään perusjournalismin harjoittamiseen. Välineenä he joutuvat käyttämään kansalaismedian sijasta perusmediaa. Tästä ammatikseen kirjoittavat tulevat olemaan innoissaan.

Kaikenlaiset kansalaisvelvollisuudet muuttuvat perusvelvollisuuksiksi. Äänestämisestä, sotimisesta, kirkkojen polttamisesta ja Mannerheimille kumartelusta tulee aivan tavallisia perusvelvollisuuksia, joiden tekemiseen joutuvat osallistumaan kaikki sukupuolesta, iästä ja sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta. Tästä aiheesta parhaimman asiantuntemuksen tarjoava Kansallismieliset keskustelusivut muuttaa nimensä Perusmielisiksi keskustelusivuiksi. Samoin kaikki kansalaisfoorumit ovat tästä lähtien perusfoorumeita.

Kuten Perussuomalaisten kohdalla todettiin, niin perussanat on kuitenkin käännettävä kansalaissanoiksi. Peruskoulu muuttuukin kansalaiskouluksi. Perusopinnot muuttuvat kansalaisopinnoiksi. Ja sokerina pohjalla, Rolling Stonesin peruskeikkasetti muuttuu kansalaiskeikkasetiksi. Joten tämä orkesteri on syytä kutsua sitten paikalle kun vietämme perusjuhlapäiväämme 6.12. Silloin sopisi myös laulaa perustustenvälistä.

Ei kommentteja: