tiistaina, huhtikuuta 29, 2008

Vapun muistilista

Koska vappuna yleensä muisti on hatara, kannattaa tehdä muistlista varmuuden vuoksi. Mitä kaupungissa tapahtuu ja missä pitää olla milloinkin? Tässä lyhyt selvitys aiheesta.

Aattona Alko ja muut peruspalvelut sulkevat ovensa kello 18.00. Joten kannattaa varautua tähän, varsinkin jos on töissä. Tulee myös muistaa, että joillakin aloilla työehtosopimuksessa on klausaali, jonka mukaan työntekijä voidaan poistaa työpaikalta, jos tämä on päihtynyt.

Samaan aikaan alkaa sopivasta Narinkkatorilla Euromayday 2008. Poliittisesti motivoituneissa bileissä vaaditaan vapaata liikkuvuutta, ilmaista joukkoliikennettä sekä stoppia Stop töhryt -kampanjalle. Esiintymässä on Asa, Hosni, Jag, Julma-Henri, Liljan loisto, SuperJanne ja Tuomas Toivonen. Porukka lähtee liikkeelle kello 19.00. Pulloja ei saa heitellä ihmisten niskaan.

Poliisi ylireagoi tilanteessa ja ottaa kiinni 130 ihmistä poliisilain nojalla. Esplanadilla otetaan kiinni yksi miespuolinen henkilö, koska tämä pahoinpitelee jonkun toisen henkilön. Nettifoorumeilla käydään keskustelua. Jotkut tahot tulevat pitämään aivan normaalina sitä, että Euromaydayssa on huomattavasti korkeampi puuttumiskynnys kuin Esplanadilla.

Aamulla kun kaikki on krapulassa, mutta heränneet virkeänä, niin on aika lähteä Vappumarssille. Marssin osallistujat kokoontuvat kello 11 Rautatientorille ja sieltä suunnataan Hakaniemen torille. Paavo Lipponen kertoo paikan päällä, miksi Erkki Tuomiojasta ei saa tulla SDP:n puheenjohtajaa. Tuomiojan kampanjasivuilta taas löytyy hyviä syitä, miksi Tuomiojasta pitäisi tehdä SDP:n puheenjohtaja. Hyvis-Paavo eli Arhinmäki kertoo tilaisuudessa, mitä Vasemmistoliitto ajaa, arvostelee hallitusta ja erityisesti Kokoomusta ja Vihreitä. Vihreän kansanedustajan avustaja on paikan päällä kertomassa jollekin, että hallitus tekisi vieläkin paskempaa politiikkaa ilman vihreitä. Allekirjoittanut nyökkäilee ja muistelee Lipposen ykkös- ja kakkoshallitusta.

Tämän jälkeen on syytä suunnata Etelä-Suomen Vasemmistonuorten kanssa Vappusaunaan. Tänä vuonna sauna pidetään perinteisesti ja kiltisti poliisien kesäkodilla Lauttasaaressa kello 15 lähtien. Illalla myöhään on juonet juonittu, vaput vietetty, pullot tyhjennetty ja kainalot täytetty, ja on aika suunnata kotiin.

Olkaa ihmisiksi. Kunnioittakaa toisten oikeutta määrätä omasta ruumistaan. Pitäkää huoli ystävistänne ja huolehtikaa itsestänne. Katsokaa, että kukaan ei vahingoitu. Päihteet sekä sosiaalinen paine saattavat saada ihmiset tekemään asioita, joita he eivät normaalisti tekisi. Muistakaa, että joskus se on viina, joka puhuu. Jos sinusta tuntuu, että sinua on loukattu, niin mieti, mitä Jeesus tekisi. Alko aukeaa perjantaina normaalisti kello yhdeksän.

Ei kommentteja: