torstaina, huhtikuuta 10, 2008

"Kyllä" on poliittinen kannanotto

Vasemmisto saattaa olla ainoa poliittinen liike tässä maailmassa, koska sen perusideologiaan kuuluu vastakohtien korostaminen sekä poliittiset vaatimukset, jotka alkavat sanalla "ei". Kaikki muu on paperinmakuista virkamiestyötä kaikkien hyväksi. Tästä on kyse myös Kiinan olympialaisissa.

Sitä pidetään poliittisena, että vastustetaan olympialaisten järjestämistä Kiinassa sen takia, että kyseisen autoritaarisuuden ja väkivallan mallimaa simputtaa työläisiään eikä noin kymmenen prosentin talouskasvullaan kykene ruokkimaan väestöään. Vapaa ammattiyhdistystoiminta tuossa , itseään kommunistiseksi nimittävässä, maassa on käytännössä mahdotonta. Sellaiseen toimintaan ryhtyminen vie todennäköisesti vankilaan. Ja sitten on vielä se Tiibet.

Olympialaisiin ei haluta sekoitettavan politiikkaa. Mikä tahansa vastustaminen on sellaista. Ajatellaanpa asiaa toisin. Se on poliittista toimintaa antaa hyväksyntä sorrolle. Kansainvälinen Olympiakomitea haluaa viedä kisat Kiinaan kaikista sen vioistaan huolimatta. Se on poliittinen kannanotto. Mutta sitä ei haluta nähdä sellaisena.

Miljardibisneksenä pyörivät olympialaiset on poliittisesti mitä järkevintä järjestää juuri Kiinassa. Sieltä tapahtumaa sponsoroivat firmat saavat voittonsa ja kilpailuetunsa. Sieltä he löytävät myös uusia markkina-alueita. Eikä tarvitse vaivata itseään turhilla ympäristö- tai ay-säädöksillä.

Summa summarum: Olympialaisten järjestäminen tai järjestämättä jättäminen on poliittinen teko.

4 kommenttia:

Jari Suominen kirjoitti...

Olet täysin oikeassa.Kaikki negatiivinen leimataan politiikaksi ja kaikki kyllä-sanalla alkava on hyvää..Tämä muistuttaa korttipeliä josta pidin lapsena.Sen sääntönä oli vain se, että suurempi kortti voitti pienemmän.Eikö maailma ole juuri tällainen nykyään?Vaikeat asiat leimataan politiikaksi, eli hyi kakka, ja helpot asiat, kuten myöntyminen mihin vaan ovat suotavia.

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Jes! Heureka!

Kannatan tätä kommenttia. Kannatan myös kisojen boikottia. Kannatan Tiibetin autonomiaa. Kannatan hikipajavapaata tuotantoa. Kaikki, jotka vastustavat näitä teemoja, yrittävät vain sekoittaa politiikan ja hallinnon keskenään.

Kai Kuokkanen kirjoitti...

äijän blogissa on kyllä loistava meininki. Pitää ruveta seurailemaan aktiivisemmin. Jatka samaa rataa.

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Olen niin heikko imartelulla, että ei mitään rajaa. Lupaavalta tuo sinun blogin aloituksesikin näyttää. Pistän sinut linkkilistalle, mutta sinun pitää luvata, että jaksat elämäsi loppuun asti suoltaa propagandaa. Eiks jee?