lauantaina, syyskuuta 13, 2008

Puolueen ikävä ihmisen luo

Jos on tässä joskus vähän tultu hattuiltua Demareiden ja Kokoomuksen kampanjoille sekä kyseisten puolueiden sloganeille, niin tasapuolisuuden nimissä pitää ottaa tuo omakin hattu sieltä pois ja ihmetellä, mitä hemmettiä oikein tarkoittaa "sydämesi puolella"?

Sydän on itsestä katsottuna vasemmalla ja ulkopuolisesta edestäpäin katsoen oikealla. Onko tämä jokin aatteellinen kannanotto? Johto väittää olevansa vasemmalla, mutta perusjäsenestä he ovat aina oikealla?

Siimeksen aikaan Vasemmistoliitolla oli vaalikampanjan iskulauseena "Me. Yhdessä." Mikä sinänsä toimi jossain yhteydessä. Esittelen tämän yhteyden seuraavaksi. Respektioikeus teoksesta kuuluu allekirjoittaneelle:
Unelmoidaan paremmasta maailmasta
Kaikki maailman proletaarit yhtyvät
jotkut intiimisti
toiset platonisesti
me
yhdessä


Oikeasti vasemmalla oli oikeasti hyvin iskevä. Vaikka joku voisi ihmetellä, että mitä uutta tuossa on Vasemmistoliitolta. Puolue, joka nimeää itsensä Vasemmiston liitoksi, ei voi olettaa olevan mitään muuta. Vai miltä olisi kuulostanut Perussuomalaisten, oikeasti perussuomalaisia. Mitäpä sanoisitte Kokoomuksen vastaavasta: "Oikeasti keskustaoikealla!" Tutiskaa maailma, täältä tulee poliittiset puolueet. (Tuossakin taisi olla yksi turha määritelmä. Mikä voisi olla ei-poliittinen puolue?)

Jos vasurit haluaisi räjäyttää pankin, niin avaukset pitäisi osua uudelle tavalla. Tässä muutamia ideoita.

"Vasemmistoliitto - Isänmaan asialla!"
Ohjelmassa voitaisiin selittää, miten Suomen kalevalaisia metsiä tulee suojella.

"Vasemmistoliitto - Vaara tulee idästä!"

Tällä en tietenkään stadilaisena (lue hesalaisena) tarkoita Itä-Suomen klaaneja vaan naapurin karhua. Putin *krmh* anteeksi *krhm* Medjedev ja Nato *krmh* anteeksi *krmh* Saakasvili ovat jatkuvasti tukkanuottasilla. Nyt on Suomen hetki iskeä! Aseet pöydälle ja esitellään maailmalle rauhan suurvalta - Suomi.

"Huimat veronalennukset lupaa Vasemmistoliitto"
Eikä edes osuisi hirveästi pieleen. Vasemmistoliiton ohjelmassa on verovapauden myöntäminen kaikille alle 10000 euroa vuodessa tienaaville. Onhan sekin veronalennus. Tämän alla sitten voi selittää sitä, miten tulisi kohdella kaikkkia ansiotuloja samalla tavalla, yms., blaah, blaah.

"Ryhdy yrittäjäksi, se kannattaa, kun vallassa on Vasemmistoliitto"
Tämäkin pitkähkö otsikko voisi iskeä johonkin suoneen. Lukijoille kerrottakoon, että tämä ei edes ole mikään uusi avaus Vasemmistoliitolta. Siitä asti kun olen astunut puolueen palkkasoturin liiveihin, on yksityisesti keskusteltu sekä julkisesti esitetty yrittäjien sosiaaliturvan parantamista. Onhan se kieltämättä naurettavaa, että menettää oikeuden sosiaaliturvaan, jos omistaa yrityksen edes paperilla. Ei mediaa tämmöiset kiinnosta. Eikä ilmeisesti puolueen johtoakaan. "Sydämesi puolella" on kuulemma isossa joukossa pohdittu ja päätehetty.

"Kansa ei kaipaa poliitikkoja, joilla on korvat, vaan poliitikkoja joissa on munaa"
Tarvitseeko tämän sloganin kohdetta edes selittää?

2 kommenttia:

Antti Rummukainen kirjoitti...

-Vasemmistoliitto Sydämen Asialla 19:10 perjantaisin ykköseltä.

Jaakko Vasankari kirjoitti...

lol!