perjantaina, syyskuuta 12, 2008

Vaalit lähestyy - mitä tapahtuu?

Vaalit lähestyy, mutta se ei oikein näy missään. Voisi olettaa, että nyt paukuteltaisiin kaikki retoriset ylä- ja alapään jutut "esille", jotta vaalit voitaisiin vielä voittaa.

Kokoomusnuorten eroottista kalenteria on haukuttu ja arvostettu. Lähinnä ilman mitään syytä. Joku vääräleuka esitti, että turha syyttää mediaa politiikan viihteellistämisestä, kun puolueet tekevät sen itse. No, näin se lienee aina ollut. Mutta, miksi, oi miksi, kukaan ei käynyt Vasemmistonuorten kimppuun silloin, kun meiltä tuli vastaava 2003?

Tulevaisuuden "kaupunki" on Matti Vanhasen visiossa teillä yhdistettyjen puutarhakylien verkko. Matti Vanhanen perustelee logiikkansa ehtymättömyyden sillä, että jonkun mielipidemittauksen mukaan ihmiset haluaisivat asua omakotitalossa, jos voisivat. Jotkut ihmiset haluaisivat myös käyttää maksutonta joukkoliikennettä ja suurin osa haluaisi mieluiten laadukasta terveydenhuoltoa vaikka veroja kiristämällä. Miksi ei enää vedota yleiseen mielipiteeseen? Kysynpä vain, kun en mistään mitään tiedä.

Georgian ja Venäjän välinen konflikti, jossa on vain yksi syyllinen osapuoli, on saanut nato-intoilijat messiin. Alexander Stubb ehti kuitenkin toppuutella keskustelua sanomalla, että tilanne ei johda siihen, että Natoon pitäisi hakeutua, mutta ei meidän tule myöskään sulkea ovea. Koska tämäkin liittyy kunnallisvaaleihin olennaisesti, lupaan ja vannon, että Kallio ei tule koskaan liittymään Natoon, vaan tulemme jatkossakin hoitamaan suhteemme Töölöhösehen kahdenvälisin sopimuksin.

Vihreät pääsevät osoittamaan myöskin kauaskantoisen vihreän linjansa. Hallituksessa on laskettu autojen verotusta. Maksuttomaan joukkoliikenteeseen näkyy kuitenkin olevan sittenkin kannatusta. Tosin joku Vihreiden ajattelija on ajatellut, että maksuton joukkoliikenne johtaa turhaan matkusteluun. Kuten minulle käy aina kuukausilipun kanssa. Liikkuminen on melkein syömiseen verrattava välttämättömyys, mutta en minä ilmaista ruokaakaan vetele naamariin vaikka sitä töissä olisikin tarjolla rajattomasti. Enkä usko, että minun arvostukseni ruokaan tai liikkumiseen liittyy millään tavalla asioiden hintoihin. Valistunut arvaukseni on, että näin sopisi muidenkin ajatella.

Mutta tiukkoja vaaleja odotellessa, minä painun narsistisoimaan ja otattamaan kuvia itsestäni.

Ei kommentteja: