sunnuntaina, syyskuuta 14, 2008

Vasemmistonuorten hallitus hassuttelee

Vasemmistonuorten hallitus on kokoustellut viikonlopun täällä Helsingissä. Joskus sieltä tulee jotain todella hyvää, huomionarvoista ja raikasta. Viikonloppuna julkaistiin mm. kannari otsikolla "Kokoomuksen ministereistä julkinen rekisteri internettiin".

Vasemmistonuoret esittää perustettavaksi julkista rekisteriä kokoomuksen ministereistä. Rekisteri toimisi internetissä ja sisältäisi ministereiden yhteystiedot sekä työ- ja koulutodistukset.

”Kansalaisten on voitava arvioida, että ministereillä todella on vaadittava pätevyys tehtäviensä hoitamiseen”, sanoo Vasemmistonuorten puheenjohtaja Jussi Saramo.

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok) on esittänyt julkista rekisteriä terveydenhuollon ammattihenkilöistä helpottamaan kansalaisten tiedonsaantia heidän pätevyydestään. Internetissä toimivasta rekisteristä selviäisivät terveydenhuollon ammattihenkilöiden nimien lisäksi heidän syntymävuotensa sekä tiedot ammattipätevyydestä ja sen rajoituksista.

”Rekisteriin voitaisiin harkita myös joitakin tai kaikkia seuraavista tiedoista: ministereiden rikosrekisteri, luottotiedot, älykkyysosamäärä, painoindeksi ja tiedot soitetuista puheluista, lähetetyistä tekstiviesteistä sekä fakseista”, Jussi Saramo ehdottaa.

Nämä tiedot sisältävän julkisen tietopalvelun avulla kansalaisten olisi nykyistä helpompi varmistua jo ennen vaaleja siitä, että kokoomuksen poliitikot ovat nuhteettomia ja päteviä politiikan ammattilaisia.

Lisätietoja:
Jussi Saramo
Vasemmistonuorten puheenjohtaja
jussi[at]vasemmistonuoret.fi

Ei kommentteja: