torstaina, syyskuuta 18, 2008

Stop stop töhryille

Viime tiistaina pidetty Töhryfest, Stop töhryille 10 v. -vastamielenosoitus, keräsi sellaiset puolikiloa ihmiskuntaa vaatimaan puheenvuoroa oman kaupungin asioihin. Vapaa Helsinki -verkosto pisti samana päivänä myös sivut pystyyn.

http://www.nollatoleranssi.info/
Sivuilla keskitytään antamaan näkymä siitä, kuinka rajoittunut meidän kaupunkimme on. Kuinka ihmisiä salassa muilutetaan, hakataan ja vangitaan, ilman minkäänlaista mediahuomiota. Muutamalla kaupungin virkamiehellä kun tuntuu olevan vielä hieman ylenkatsova asenne graffitteihin ja niiden tekijöihin. Kaikki kampanjasta eri mieltä olevat tahot jätettiin kutsumatta Finlandia-talolle. Myöskin kahdelta kaupunginvaltuutetulta evättiin pääsy tapahtumaan. Aikaisemmin myös kaupunginhallituksen edustaja Tapio Laakso poistui yleisten töiden lautakunnan kokouksesta esittelevän virkamiehen fanaattisuudesta johtuen.

Rikoksentorjunta neuvosto vaatii Helsingin sanomien mukaan puolueetonta tutkimusta Stop töhryille -kampanjasta.

Jos sitten vielää lyhyesti kuvailisi kulkuetta. Matka Kiasman nurmikolta Kallioon kesti semmoiset parisen tuntia. Jossain kohdassa mietin, että voisin käydä tässä välissä syömässä ja voisin lyödä vetoa, että kun tulen takaisin, niin kulkue olisi liikkunut korkeintaan kaksi metriä.

Reissu oli mukava vaikka välillä kyllä ottaa kupoliin, kun jotkut viskoo pulloja miten sattuu ymmärtämättä sitä, että poliisit on ainoita, joilla on oikeasti kypärät. Tunnelma olikin hetken aikaa aika ahdistava, kun oikeasti joutui tietyissä paikoissa pelkäämään pulloja tai kiviä. Hesarille kun päästiin oli fiilis kuitenkin loistava. Erityisesti vaihe, jossa kulkue meni sen junasillan alta, mikä on Töölönlahden vieressä, jäi mieleen. Viisisataa ihmistä alkoi huutaa tunnelissa, bändiautosta tuli ääntä ja tumman pilven takaa näkyi liuta poliisiautoja vilkkujen kanssa. Jostain kumman syystä minulle tuli mieleen siitä Haamujengi-leffa. Elokuvan lopussahan Haamujengi saapuu kurittamaan pääpahista poliisisaattueen ympäröimänä ja taustalla soi "Saving the city" -niminen kappale.


(c) Timo Laukkanen

Lisää aiheesta:
Helsingin sanomat: Graffittimarssi jätti jälkeensä 1500 töhryä
Paavo Arhinmäki: Valtuutetut eivät ole tervetulleita
Paavo Arhinmäki: Virkamiesfarssi
Yleisten töiden lautakunnalle tehty esitys Paavo Arhinmäen ja 18 muun valtuutetun aloitteeseen
J.P. Roos: Graffitit ja töhryt
Mike Pohjola: Stop Stop töhryille -projektille

Viihdykkeeksi sitten postaus, jossa vaaditaan laitavasemmiston julistamista rikollisjärjestöksi:
Kullervo Kalervon poika: Tavallisia ihmisiä?

4 kommenttia:

Alex kirjoitti...

Lyhyesti: Kullervo Kalervon poika aiheuttaa minulle melkoisen migreenin suppeakatseisuudellaan.

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Jeps. Kommenteissa hän kyllä kertoo asian olevan vinoilua, koska "äärivasemmisto ja sen myötäjuoksijat ovat valmiita kieltämään toisinajattelijoiden kansalaisoikeuksia, ajattelin kuitenkin kääntää sen saman asian tässä kirjoituksessani päälaelleen." Tähän vasemmistoon kuuluu Greenpeacen, Amnestyn ja Unicefin työntekijät (tekstissä tyrkyt).

Nämä tulisi ymmärtää siis vitseinä, tekstin sisälle kirjoitetuiksi pieniksi kevennyksiksi. Yleisö vain on tässä tapauksessa väärä, kun alkoi naurattaa vasta Niilo Paasivirtaa muistellessa.

http://www.ilmatar.net/~np/opinions/

Anonyymi kirjoitti...

Kullervosta kirjoiteltaessa tulee muistaa että sarkasmi on vaikea laji... Etenkin sen ymmärtäminen...

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Luulen, että Kullervolla tulee olemaan vaikeuksia myös ymmärtää muiden sarkasmia. Minua kyllä hänen tekstinsä ovat toisinaan naurattaneet ja olen miettinyt onko tämä jonkun paasivirtalaisen humoristin blogi vai ei. Se kait jää nähtäväksi.

Selväähän se on, että jos noita ahdasmieliseltä vaikuttavia aito-oikeistolaisia tekstejä ottaa liian vakavasti saattaa palaa hermot monta kertaa päivässä - ja siinä alkaa komukat ottamaan jo natseja hengiltä (paitsi he, jotka on niin pasifististia, että he aikovat halata heidät kuolleiksi).