sunnuntaina, kesäkuuta 24, 2007

Juhannus Darwinilaisesta näkökulmasta

Ja darwineita vain lässähteleeVuosia on jo netissä toiminut Darwin-palkintoja jakava instituutio. Palkinto myönnetään henkilöille, jotka ovat luovalla tavalla poistuneet keskuudestamme. Palkinto annetaan postuumisti, kunhan asiantunteva raatinsa on päässyt johtopäätökseen, että kyseessä on ollut varsinaisen typerä henkilö, josta todisteeksi riittää kuolintapa. Nimitys tulee darwinilaisesta luonnonvalinnan käsitteestä. Darwinin kehitellessä evoluutioteoriaa, hän päätyi toteamaan, että lajit sopeutuvat ympäristöönsä. Muutokset ovat hitaita, mutta ajan mittaan on oltava havaittavissa, että eliöistä vahvin jää henkiin.

Vahvuus määritellään kunkin eläinlajin tavoista elää ja lisääntyä menestyksekkäästi. Darwineita jakava yhteisö on sitä mieltä, että typerät ihmiset hoitavat itsensä päiviltä, koska ovat typeriä. Kehäpäätelmästä huolimatta tämä palkinto on ansainnut paikkansa.

Kerrankos eräs opettaja oli New Yorkissa pilvenpiirtäjässä ja kertoi oppilailleen, että nämä ikkunat on rakennettu niin kestäviksi, että niitä päin voi vaikka juosta. Opettaja pisti teorian koetukselle ja hetken päästä New Yorkin katukiveen iskeytyi 90 metrin korkeudelta takuuvarma Darwin-palkinto.


Raumanmeren juhannusta oli juhlimassa kaksi kohtuullisen vahvaa Darwin-kandidaattia
. Epelit toivat grillin telttaansa. Alkoholi oli kiva lisä.

Ei kommentteja: