torstaina, kesäkuuta 07, 2007

Ravintolatestausta tupakkalain aikana

Ensimmäinen kerta baarissa uuden tupakkalain jälkeen. Käyn Sivuraiteessa pizzalla ja oluella. Ulos on asennettu isosta suolakurkkupöntöstä tuhkakuppi. Käyttötarkoitus on ilmeinen. Helsingin sanomista luen, että ravintolojen edustat ovat likaisenaan tupakan tumpeista. Kyseessä on samanlainen yllätys kuin löytää Hietsun rannalta olutpulloja kesällä. Helsinki suunnittelee Hesarin mukaan ottavansa vastuuta katujen siivouksesta.

Kallion hovista löytyy yllätykseksi tupakkakoppi. Lehdestä olin lukenut, että Kallion ainoa tunnettu tupakkakoppi tulee olemaan ravintola Libertessä. Talvella tulee varmasti käytyä tässä ravintolassa useammin (ajattelin myös tapella jokaisen ravintolan edustalla jokaisen kanssa tehdäkseni otsikoita tupakkalaista). Tupakkatauko lauluksi sopinee Teräsbetonin "Taivas lyö tulta", joka löytyy levyltä Metallitotuus (2005).

Tupakkakopista näkyy Kustaa Vaasa. Ravintolan edusta on täynnä ihmisiä tupakalla jatkuvasti. Pienin määrä tupakoitsijoita esiintyy Kustin edustalla kello yhdeksän maissa. Silloin heitä on vain 7.

Ei kommentteja: