keskiviikkona, kesäkuuta 06, 2007

Näytelmä väliinputoajapolvelle

Tänään on se kauan odotettu ja kauhea ensi-ilta. Philip Ridleyn nuorisonäytelmä Kipinähai tulee Teatteri Beowulfin toimesta Kulosaaren kesäteatteriin. Näytelmän ohjauksesta on vastannut Eero Honka. Oma ensimmäinen on se tärkein, sen muistaa koko loppuikänsä. Siksi onkin tärkeää, että tämä esitys kuten kaikki muutkin tulevat menevät sillä tavalla, että ohjaaja voi olla ylpeä tekemisistään.

Näytelmän harjoittelu- ja tuotantovaiheessa törmäsin kyllä erikoiseen termiin "Väliinputoajasukupolveen". Tällä tarkoitetaan 11-17 vuotiaitten ryhmää, joille ei ole suunnattu omaa tuotantoa. Tämä on ihan varmasti fiksua segmenttiajattelua tuotannon näkökulmasta, mutta termiä pitää kyllä hioa.

Philip Ridleyn kirjoittama väkevä ja puhutteleva, mutta myös erinomaisen hauska ja vähäsen itkettäväkin näytelmä KIPINÄHAI (Sparkleshark) on Teatteri Beowulfin toinen ensi-ilta.
Philip Ridleyn näytelmä on saanut lukuisia palkintoja maailmalla - eikä ihme, sillä sen kuvaama karhea, mutta hellä nuorisojoukko ja heidän ongelmansa ovat juuri tätä päivää.
Teatteri Beowulfissa on huomioitu jo usean vuoden ajan, ettei niin sanotulle "väliinputoaja sukupolvelle" eli 11-17-vuotiaille ole valmistettu juurikaan heidän omannäköisiään ja juuri heitä puhuttelevia esityksiä. KIPINÄHAI on suunnattu juuri heille!
ENSI-ILTA Keskivikkona 06.06. klo 19.00
Muut esitykset ajalla 06.06.-20.06.
joka keskiviikko ja lauantai klo 19.00 SEKÄ sunnuntai klo 16.00

Ei kommentteja: