lauantaina, kesäkuuta 09, 2007

Vasemmistoliiton tulevaisuus

Postmoderni identiteetti kirjoittaa jännästi Vasemmistoliiton tulevaisuudesta.

Vanupalleroilla riittää kyllä vetovoimaa kansalaisjärjestönä, nuorisojärjestöllä on jo jäseniä puolet siitä mitä puolueella, vaikka puolueen jäsenyys on ainakin muodollisesti elinikäinen jäsenyys ja nuorisojärjestön "eläkeikäraja" on 30 vuotta ja useimmat liittyvät siihen jo täytettyään 20 vuotta, mutta puolueen veturiksi siitä ei ole, sen ei anneta olla sitä (vaikka se olisi sen ainoa mahdollisuus). Puolue on kyvytön uudistumaan ja on hyvin todennäköistä, että Vasemmistoliittoa puoleena ei ole enää kymmenen vuoden kuluttua.


Epäilykseni saattavat olla samansuuntaisia. Toisaalta Helsingissä Vasemmistonuoria on alkanut vihdoinkin liittymään puolueeseen sekä aktivoitumaan siinä. Tämä aktivoituminen saattaa johtaa siihen, että kaikki Vasemmistonuorissa opittu tulee siirtymään puolueen käyttöön. Tämä voisi tarkoittaa sellaista puoluetta, joka ei vain selittele sitä, mitä tarkoittaa, vaan lähtee ennakkoluulottomasti kaduille.

Toisaalta Vasemmistoliitossa on ennestäänkin paljon hyvää. Helsingin piirissä olen oppinut, että puolueessa on paljon sosiaalisesti taitavia ihmisiä, joiden pää riittää käsittelemään Helsingin kokoisen kaupungin pienemmätkin muutokset. Tämä kokemus yhdistettynä Vasemmistonuorten kykyyn tuoda asioita esille kaduilla olisi lyömätön yhdistelmä.

Vaikka Vasemmistonuoret harvoin pääsevät lehtien otsikoihin, niin silti nuorten joukossa tiedetään varmasti keitä ne on ja kenen puolella ne seisoo.

Ei kommentteja: