perjantaina, kesäkuuta 15, 2007

Vasemmistoliiton puoluekokous alkaa tänään

Tänään se alkaa. Vasemmistoliiton korkein päättävä elin, puoluekokous, kokoontuu Helsingin Kulttuuritalolle. Kolmen päivän aikana 500 puolueen jäsentä päättää puheenjohtajistostaan, puoluehallituksesta ja -valtuustosta. Tylsien henkilövalintojen lisäksi listalla on puolueohjelman ja tavoiteohjelman hyväksyminen.

Puheenjohtajaehdokkaita on tasan yksi, Martti Korhonen, joten todellista äänestystä henkilöstä ei käydä - tai voihan aina jättää tyhjiä lappuja tai äänestää Aku Ankkaa. En tiedä miten yleensä puolueissa tämmöinen toimii.

Varapuheenjohtajaksi on ehdolla kolme erilaista ehdokasta. Paavo Arhinmäki, Aino-Kaisa Pekonen ja Sari Virta. Puoluesihteerin paikkaakin kärkkyy kolme ehdokasta. Nykyisen puoluesihteerin Aulis Ruuthin penkkiä kärkkyy kakkospesältä Sirpa Puhakka sekä Heikki Leisti.

Tiiviiseen raportoinnin nälkään on helpotusta luvassa täältä. Puoluekokous.fi:hin on koonnut puolueen tiedotuspäällikkö listan kirjoittajia, jotka kertovat kaikista valinnoista ja tunnelmista paikan päältä non-stoppina - tai ehkä on hyvä välillä sammuttaa julkinen tiedonvälitys.

Ei kommentteja: