sunnuntaina, kesäkuuta 17, 2007

Vasemmistoliitto är slut, eller dens puoluekokous est över.
Vasemmistoliiton rankka puoluekokous on kääntymässä auringon laskua kohti. Kolme päivää and no sleep till esityslistan kohta "Kokouksen päättäminen".

Puoluekokous.fi:n sivuilta on voinut seurata kokouksen tunnelmia kolmisen päivää. Laajan toimittajajoukon ansiosta luettavaa on paljon. Puheenjohtajistoksi muodostui Martti Korhonen, Paavo Arhinmäki ja Aino-Kaisa Pekonen. Periaateohjelma, eli puolueohjelma sekä tavoiteohjelma kirjattiin äänestysten jälkeen paperille. Vasemmistoliitto jatkaa linjausten mukaisesti punaisena ja vihreänä puolueena.

Arhinmäki kertoi puolueen tulevaisuuden olevan feminismissä, sosialismissa ja (hmmm.) kaksikielisyydessä. Puhakka asetti seuraavan tavoitteen puolueelle (ja omalle työlleen - toimituksen arvio) seuraavat kunnallisvaalit.

Tässä muutamia nostoja sivustolta:
Turkistarhaus puhutti tavoiteohjelman hyväksynnän yhteydessä - Turkistarhaus säilyy "laillisena elinkeinona.
Puhakka: Uusi nousu alkanut - Helsinkiläisestä Sirpa Puhakasta tuli Vasemmistoliiton uusi puoluesihteeri.
Puoluehallitus valittu - Hallituksessa mm. Mirka Muukkonen, Jan-Mikael Hakomäki, Tea Vikstedt, Outi Ojala ja Pentti Tiusanen.
Toinen varapuheenjohtaja: Aino-Kaisa Pekonen
Arhinmäki: Puoluekokous, jossa tehdään vasemmiston tulevaisuutta - Paavosta tuli 1. vpj. Voinkin ilmeisesti käydä tuossa pihalla sikarilla nyt.
Menetellään - Symington loistava parodia puheenjohtajiston laadukkaasta toiminnasta.
Uraani on ehtyvä luonnonvara
Mitä Vasemmistoliitto lukee?

4 kommenttia:

puuhapepe kirjoitti...

Hmm, mutta mihin jäi Reko Ravelan aloite/kannari (vai mikä se oikea nimi nyt onkaan) Suomen joukkojen Afganistanista vetämisestä? Onko tietoa?

Mirka kirjoitti...

Tulee puoluehallituksen käsittelyyn kannanottona.

- Mirka

puuhapepe kirjoitti...

Ai se menee sitä kautta. No jäädään jännittämään mitä puoluehallitus päättää ;)

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Minäkään en tiedä miten se on edennyt. Kuulin kyllä, kun Ravelalta kysyttiin, että olisiko hän valmis kompromissiin kannanoton kanssa. Esimerkkinä oli, että Suomen tulisi tutkia mahdollisuutta poistaa joukot Afganistanista.