lauantaina, elokuuta 18, 2007

Lehti: Pajunen vaatii Helsingille toisen lentokentän

Helsingin Sanomat julkaisi eilen uutisen, jonka mukaan Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen tahtoisi Helsinkiin toisen lentokentän. Ajatuksena olisi lopettaa Malmin lentokenttä, jotta alueelle saataisiin uusia asuntoja. Malmiin on arveltu tätä kautta saatavan 10 000 uutta asuntoa.

Pajusen mukaan uusi kenttä voitaisiin rakentaa vaikkapa Porvooseen. Pajunen ei kuitenkaan kerro miksi Helsinki-Vantaan lentokenttä ei riitä tyydyttämään Helsingin tarpeita, ja miksi Helsinki tarvitsee Porvooseen lentokentän. Pajunen tosin kertoo, että muissakin suurissa eurooppalaisissa kaupungeissa on sellainen.

Se, että muissakin kaupungeissa on kaksi lentokenttää on aika huono peruste, koska muissa kaupungeissa nyt saattaa olla mitä tahansa. Purkan popsiminen julkisesti on Singaporessa kielletty. Lontoossa poliisi saattaa ampua syyttömiä ihmisiä "estääkseen" terrori-iskuja. Tukholmassa on otettu keskustan alueella käyttöön ruuhkamaksut.

Noissa kolmesta edellisestä esimerkistä yksi kelpaisi Helsinkiin, mutta ei sen takia, koska Tukholmallakin on sellaiset.

Helsingin sanomien juttu aiheesta

1 kommentti:

Harri H., Oulu kirjoitti...

Hei!

Koska hän on kaupungin merkittävä virkamies, tehköön hän myös laskelmat asiassa ja valtuustoryhmä tai yksittäinen valtuutettu voisi tiedustella tarkemmin sitä, mitä hän hakee tällä? Jos toisella lapsella on tuollainen lelu, miksen minäkin saa? Jos nuorella on tuollainen kännykkä, miksen minäkin saa? Tsemppiä!

PS: Ouluun ei tarvita lisävuoroja mielestäni ilmateitse ainakaan.