keskiviikkona, elokuuta 08, 2007

Pieni reissu Ruotsiin ja havaintoja laivalta

Laivalla ollessa huomaa, että se on aivan oma sisäinen maailmansa.


Trubaduurin työ ei ole aina niin palkitsevaa

Laivoilta löytää yleensä trubaduurin, joka riemastuttavan usein on lahjakas. Jopa niin lahjakas, että he pystyisivät pistämään minkä tahansa nuotioseurueen hiljaiseksi. Valitettavasti nuotiolla soittamisesta ja laulamisesta harvoin saa rahaa. Trubaduurin sijoittaminen ravintolan läheisyyteen kuitenkin tuo elementtiin arveluttavia piirteitä. Rytmi- ja laulutaidottomat, siis musiikillisesti täysin lahjattomat henkilöt, innostuvat trubaduurin maagisista taidoista siinä määrin, että lauluista tulee helposti mitä säälittävimpiä irvikuvia alkuperäisistä.

Bingo
Joskus natsaa, joskus ei. Mutta tiedättehän sanonnan: epäonnea peleissä, onnea rakkaudessa. Ruotsin laivalla tämä ei pidä aina paikkaansa.

Junttisektori
Tuntuu välillä oikein hyvältä olla mies. Se on mukavaa katseltava kun lajitoverit esittelevät sanavarastoaan. "Lähdetkö panemaan?" Ne, joilta puuttuu kyvyt tämän sorttiseen artikulointiin, käyvät vain käsissä. Se on varmasti mukavaa olla nainen Ruotsin laivalla, kun on jatkuvasti piiritettynä ja käpälöitävinä.


Toisten juomien juominen

Tämä on röyhkeää ja törkeää, mutta silti jotkut sitä tekevät. He, jotka tekevät sen hyvin, ovat hyvin röyhkeitä, ja siksi niin ihailtavia. He, jotka eivät ole riittävän röyhkeitä, ansaitsevat saada turpaansa.

Seisovat pöydät
Sosiologian näkökulmasta buffetit ovat mielenkiintoisia. Seisovien pöytien logiikka toimii siten, että maksetaan tietty summa rahaa ja sillä saa syödä niin paljon kuin haluaa. Tästä seuraa se, että mitä enemmän syöt, sitä "halvemmaksi" se tulee. Tästä seuraa tietenkin meripahoinvointia, ruumiita sekä kalvakoita ihmisiä.

Kirjoittaja ei pidä varastamista, ahdistelua tai ylensyöntiä sosiaalisesti hyväksyttävän ilmiönä. Hänellä ei ole myöskään minkäänlaisia lainsäädäntöhankkeita mielessä asian edistämiseksi.

Ei kommentteja: