maanantaina, elokuuta 20, 2007

Wikipedian muokkaajien selvittämiseen löytyy apua

Virgil Griffithin tekemä wikiscanner on metka vehje. CIA:n ja vatikaanin tekemät muokkaukset wikipediaan saattaa antaakin viitteitä siitä, että wikipedia ei olekaan liberaaliuuteen/vasemmalle kallellaan ("liberally biased"), minkä takia on wikipedialle tehty kilpaileva conservapedia.

Suomalaisten puolueiden tekemät muokkaukset veivät aluksi kiinnostukseni. Keskustan kiinnostus näyttää suurimmalta osaltaan käsitelleen itse puoluetta, Tomi Putaansuuta, Viron keskustapuoluetta, Euroopan liberaalinuoria sekä sosiaaliliberalismia (kirjoitetaankohan tuo kahdella vai yhdellä a:lla?). Muut hallituspuolueet näyttävät pysytelleen Wikipedia innostuksen ulkopuolella.

Miltäs oppositio sitten näyttää? Sosialidemokraatit näyttävät olleen kiinnostuneita ainoastaan toisesta internationaalista. Muuten oppositio on hiljaineen.

Suomalaiset amatöörit kuten Supo ja puolustusvoimat eivät nähneet, että Wikipedialla olisi paljoakaan tarjottavana. Siitä huolimatta suomalainen yritysmaailma näyttää sitäkin aktiivisemmalta. Nordeaa on kiinnostanut Mika Häkkisen lisäksi jonkin verran omasta toiminnastaan.

Enpä nyt enempää jaksanut tutkailla. Vähän vilkuilin Helsingin kaupungin ja Yliopiston ip-osoitteista tehtyjä muokkauksia, mutta niitä oli juuri niin runsaasti kuin oli osannut odottaakin.

Ei kommentteja: