keskiviikkona, elokuuta 29, 2007

Sosiaalinen verkostoituminen ja tienaaminen

Kuten useimmat varmaan tietävät, niin blogien sivuilla pyörivät mainokset, minun tapauksessani Googlen Adsense, tuottavat blogiensa tekijöille fyrkkaa. Jokainen klikkaus aiheuttaa sen, että tililleni saapuu pieni prosentti Googlen mainosrahoista. Suomessa tämä on hidasta toimintaa. Tulot ovat kasvaneet pikkuhiljaa, mutta ovat vielä jotain säälittävän ja pienen välillä.

Toisenlaista markkinointia tarjoaa Yuwie-palvelu. Se perustuu jonkinlaiseen verkostomarkkinoinnin webbiversioon. Kyseessä on samanlainen palvelu kuin Irc-Galleria tai Facebook, mutta mainostuloista osa tulee käyttäjille takaisin sivujen vilkaisujen perusteella. Rekisteröidyin äsken palveluun ja kutsuin pari kaveria mukaan. Verkostomarkkinoinnista kopioitu idea on sellainen, että käyttäjät saavat kutsutuista käyttäjistä myös varoja aina kymmeneen polveen asti. Tämä on siis oikeastaan ainoa erotus minkä olen havainnut web 2.0:sta. Plus se tietenkin vetoaa alhaisimmalla tavalla ihmisen haluun rikastua, nimittäin lupaamalla fyrkkaa helvetisti ilman, että palvelu maksaa käyttäjille mitään.

1 kommentti:

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Yuwie on oikeastaan kokonaisuudessaankin aika pieni tekijä vielä, ottaen huomioon, että se on englanninkielinen. Käyttäjiä sillä on tällä hetkellä vain 36000. Suomenkielisellä Irc-Gallerialla on käyttäjiä kymmenkertainen määrä.

Toisaalta Yuwie voi olla monelle nyt rekisteröityvälle varsin potentiaalinen rahanlähde muun hengailun lisäksi.

Käyttöjärjestelmä palvelussa on kyllä sekava ja vaatii taitoa opetella ymmärtämään, että mitä mistäkin nappelista tapahtuu.