torstaina, elokuuta 09, 2007

Mikä ihmeen vasemmisto?

Mä en enää ymmärrä. Nyt kun pitäisi olla porvarihallitus, niin verojen pitäisi laskea kaiken järjen mukaan. Siviilipalvelukseen ei pitäisi tulla muutoksia.

Sitähän ennen vaaleja hieman lupailtiin. Nyt veroja ei lasketa, vaan niitä mahdollisesti jopa korotetaan. Opintotukea ja opiskelijoiden tulorajoja korotettiin vihdoinkin. Siviilipalvelusmiesten asemaa parannetaan siirtämällä asumiskustannukset valtion maksettaviksi. Yksinhuoltajat saavat lisää fyffeä. Työperäistä maahanmuuttoa helpotetaan (vrt. Vanhasen 1. hallitus).

Harmi tietenkin, että kaikki korotukset neutralisoituvat toimeentulotukea haettaessa, mutta porvarihallitus hoitanee pian senkin. Sitten ne hoitaa päästöt alas ilman ydinvoimaa. Onnistuu vähentämään kasvihuonepäästöt minimiin. Kriminalisoi "laillisen elinkeinon" (turkistarhaus).

Toisaalta herää kysymys, tarvitaanko vasemmistoa enää? Ellei nurkan takana olisi kummittelemassa yliopiston/yliopistojen yksityistämistä, natoläähätystä, yksityisen terveydenhuollon jatkuvaa tukemista julkisen kustannuksella, keskustatunneleita, kansainvälisten ympäristöverojen vastustamista, sun muuta, niin voisi lähteä lomalle.

Mutta toisaalta, mitä vasemmisto teki silloin kun se oli hallituksessa?

4 kommenttia:

Harri kirjoitti...

Ei Matti suuren toinen hallitus ole kuitenkaan luvannut poistaa köyhyyttä, eikä se ole luvannut tuloeroja kaventaa. Tosiaan hoiva- (PARAS-hanke jyrätään läpi seurauksista piittmaatta) ja opetuspuolen yksityistäminen saattaa olla kovaa vauhtia edessä. Ei ne ole luvanneet myöskään kehitysapua kuin korkeintaan asein eri maailman maihin. Mitä on luvassa kulttuurille? Aika vähän.

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Vitsailin vain vakavalla asialla. Näyttää siltä, että ideologisetkaan puolueet eivät näytä pysyvän lestissään. Motiiveista huolimatta keinovalikoima saattaa olla välillä sama vaikka olisi kuinka eri mieltä muuten asioista.

Anonyymi kirjoitti...

Johtuisikohan siitä, että porvaripuolue kokoomusta johtaa vasemmistolainen valtiovarainministeri...

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Ehkäpä se onkin jonkinlainen agentti, joka ajaa vasemmistolaista politiikkaa oikeistolaisella retoriikalla. Tai ei se edes ole sitä. Työtä arvostetaan Kokoomuksessa enemmän kuin Demareissa ikinä.