perjantaina, syyskuuta 18, 2009

Barack Obama ja sosialismin alasvyöry Euroopassa

Viikonloppuna Virossa ollessa tuli tapitettua hotellihuoneessa BBC:ta ja CNN:ia ajankuluksi. On oikeasti kauheata katsoa, minkälaisen retorisen kohtelun Barack Obaman terveydenhuoltouudistus on saanut Yhdysvalloissa. Vaikka voitaisiin kiistatta osoittaa, että tavoite on hyvä, eli saada kaikki Yhdysvaltojen kansalaiset terveydenhuollon piiriin, niin siitä huolimatta se herättää ihmiset vastustamaan tavoitetta. Aivan kuin 50 miljoonan ihmisen saaminen edes jonkinlaisen terveydenhuollon piiriin saavat ihmiset pelkäämään Neuvostoliiton haamua.

Yritin etsiä youtubesta erään republikaanin pitämää puheenvuoroa mielenosoituksessa, mutta en löytäny sitä. Siinä republikaanien edustaja joko senaatissa tai kongressissa kertoo, että kuten olemme Euroopassa huomanneet, niin sosialismi vie kaiken alas ja emmehän me halua sitä tänne. En löytänyt videota, mutta löysin kyllä tämän:Tämän koosteen jälkeen on vaikea sanoa, että kuka on oikeasti hyvinvoinnin kannalla, mutta hitlerkortti on leikattu nopeasti mukaan.

lisäys: Talsussa on hyvä ja tiivis analyysi aiheesta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Se, mitä nuo ihmiset eivät huomaa on, että nimenomaan hitlerin taituruutta vastaavalla tasolla olevaa propagandaa on syötetty massamedian kautta amerikassa niin pitkään, että se on suurimmalle osalle amerikkalaisista totuus. Hitlerinä vain toimii tässä tapauksessa voittoa tavoittelevat yritykset. Amerikkalaisten suurimpana ihanteena on vapaus, joka siellä tarkoittaa sitä, ettei valtio saa puuttua pienimmissäkään määrin yksittäisen ihmisen elämään. Ei veroja, ei julkista varojen ohjausta, todellista vahvimman selviytymistä.

Tämä on ajatuksena kaukana arvoistani ja aivan nurinkurista. Jos sitten ajattelisin, että yhtäkkiä Suomeen tulisikin uudistaja korkeaan asemaan, joka haluaisi kertaheitolla romuttaa järjestelmämme, julkinen terveydenhuolto pois ja sitä rataa.. Vastustaisinko yhtä voimakkaasti kuin tuossa videolla olevat ihmiset? Totta helvetissä.

..niinno, onhan meillä jo Vanhanen ja Katainen..