keskiviikkona, syyskuuta 16, 2009

Lihan maku

Otsikosta huolimatta seksi ei ole mielessä vaikka se tässä iässä pitäisikin olla. Siirryin muutamia vuosia sitten kasvissyöjäksi ja se ei ollut sinänsä hankalaa, koska ensimmäisen avovaimoni kanssa söimme käytännössä ainoastaan kanaa tai kalaa lihana (ja minä en oikein ole koskaan pitänyt kalasta).

Viime sunnuntaina Virossa oikeasti piti ostaa juustokinkkusämpylä, koska mitään muuta nälänkorviketta ei ollut kalaleivänsijasta. Joltainhan se maistui. Sitten menin jatkamaan Viron Hesburgeriin juustoburgerilla (sisältää lihaa). Maku oli kumma, ja koska Viron reissujen jälkeen kaikki muukin maistuu kummalta niin ennen verhojen sulkeutumista kävin Suomessa Chillissä ostamassa pitaleipä-kebabin.

Ja maistuipa hyvältä. Teki mieli lähteä itse metsästämään. Uskoisin pystyväni saamaan kiinni oikean vaarallisen lampaan.

Mutta ei se noin helppoa ole. Ei ihminen oikeasti tarvitse lihaa ja tulinpahan taas todenneeksi gulassikeittoa syödessäni, että ei liha edes sovi vatsalla. Kiitokset tän vuotiselle kokeilulle, mutta aion pysyä edelleen kasvissyöjänä.

Olen taas tainnut syödä 4,4 maapalloa, mutta tämä riitti. Mikä tuosta lihasta tekee meille varakkaille länsimaalaisille semmoisen ylellisen pakkotuotteen? Se on varmaan se kun päästään kieltäytymään hehkulampuista/kotitietokoneista/autoista/yms.

On taas hyvä olo. Kiitos oi jumalani.

Ei kommentteja: