lauantaina, syyskuuta 12, 2009

Viikonlopun paisti

Lähdettiin aamulla Hancenin kanssa Viroon pelaamaan Suomiturnausta Olympic Casinokselle. Kolme viikkoa sitten tehtyjä suunnitelmia ei muuta mikään. Tosin aikainen herätys aamukuudelta pisti jo etukäteen ajatukset jonnekin muualle. Pahoinvoivana sitten piti nousta (tosin ilman krapulasta johtuvaa syytä).

Tänne päästyä ja pienten kartanlukemisten jälkeen päädyttiin pääkallopaikalle. Ensimmäinen havainto kyllä huoneesta oli hyvä, odotan kaameampaa. Oikeasti Viron peruskalliimmat hytit ylittää monet suomalaiset vastaavat ainakin täällä Revalissa.

Mutta sitten otsikkoon:
Ensimmäiset ajatukset olivat, että kun pelataan hyvin pelaajaystävällisellä struktuurilla (10000 stäkit, puolentunnin nousut, ja 25/50 blindit), että eihän täältä kukaan voi pudota ekan tunnin aikana, mikä vaihteeksi piti paikkaansa. Viime pelimatkalla ajattelin samaa ja silloin putosi jo viisitoista pelaaja yhdeksästäkymmenestä ekan tunnin aikana.

Tällä kertaa kukaan ei pudonnut vielä silloin vaan sain oikeasti itse kunniakkaan "paisti"-lippalakin, jota aion käyttää ainakin viikon kunniakkaasti.

Turnauksen alku oli, pakko sanoa, hyvä minulle. Lähtö oli ylöspäin suuntaava ja ajattelin kaiken aikaa, että ehkä keskittyminen riittää, vaikka koko ajan tuntui, että peli ei ole kivaa. Olin tavallaan eräänlaisen comfort-zonen ulkopuolella eli ei ollut kivaa. Onnistuin voittamaan tiettyjä potteja positiosta ja tiettyjä korteilla, mutta peli lähti laskusuuntaan siinä vaiheessa kun mun kärki kohtasi setin. Olisi pitänyt lukea, että kun kaveri halusi korottaa turnilla, niin hänellä oli joko oltava parempi käsi. Epäilin tosin, että hän sai uuuden kärjen kiinni, mutta koska hän ei sanonut raisea, niin sain korotukseni jälkeen ilmaisen kortin. Ilmainen kortti tosin sitoi minut pottiin, koska sain toisen parin. Löin alle ja minut minitettiin, onneksi vaisto sanoi päällelyömisen sijaan, että maksa. Se ei ollut paras ratkaisu, mutta se oli toiseksi paras ratkaisu. Parashan olisi ollut kippi.

Pöytä meni näin
50/100 blindit

Preflop:
Paisti T5s (ristiä)
Kräkkääjä 44
Action on limppailua ja neljä on kädessä.

FLOP T43-rainbow
Paisti lyö ja kräkkääjää coolaa

TURN: Qc (mahdollistaen värinvedon)
Paisti lyö ja kräkkääjä yrittää korottaa, mutta heitettyään pelimerkkinsä keskellä, lyönnin yritys katsotaan maksuksi

River: 5
Paistilla on kädessä kaksi paria ja on riidannut, että kräkkääjällä on kuningatar kädessä ja lyö tonnin, ja sanoo vielä perään, että nyt saat korottaa sen. Kräkkääjä lyö minit eli kaksi tonnia ja paisti maksaa.

Paisti tosin jää henkiin, mutta pudottava käsi on
Supertiukkapelaaja (myöhemmin tiukkis): KK
Paisti: 86s (herttaa)

Supertiukkis lyö ja paisti maksaa.
Flop: Th-2c-Jh
Paisti tsekkaa, tiukkis lyö, muut kippaa paisti maksaa

Turn: Q-joku

Paisti tsekkaa ja tiukkis lyö kaiken. Paisti tekee nopean pot-odds-laskelman ja huomaa, että tiukkiksen lyönnin jälkeen pot-oddsit on varmasti kohdillaan, koska maksulla hän yli kolminkertaistaisi stäkkinsä osuessaan ja hänellä on alle maksettavaa. Paistilla on siis vajaat 3kilon stäkki ja potti on lähemmäs yhdeksäätonnia. Vetoja paisti laskee olevan värin ja gutarin veto.

Tietenkin paisti pähkäilee ja sanoo ääneen, että käteispöydässä maksu tulisi heti, mutta lopulta päättää, että pääsispä nyt dokaamaan.

Maksun jälkeen river on 9. Elikkä yksi niistä outeista jota haluttiin, mutta paisti yllättyikin KK:sta, joten hänen outtinsa olivat neljällä vähemmät.

Paisti lähtee ottamaan siiderin ja alkaa voida pienen pähkäilyn jälkeen hieman paremmin. Pelikin voisi kulkea. Turnauksessa kuitenkaan pot-oddsit eivät ole pelkästään ne millä pelataan vaan stäkit myös. Ja sitähän paisti mietti ennen maksuaan.

Huhun mukaan uusi turnaus alkaa piakkoin ja paistihan meni varaamaan liput. Huolimatta, että kyseessä on rb-turnaus, Paistin vointi on hyvä. Ratkaiseva siirto tapahtuu kolmannen tauon jälkeen kun paisti onnistutaan psyykkaamaan pelistä irti.

Paisti lyö ennen floppia ja saa yhden maksun. Tosin floppi on jotain kauheata ja paisti lyö ja supermestari maksaa ajatellen olevansa ässähailla edellä. Oikeassa onkin ja hänellä on värinveto. Jostain kumman syystä paisti tajuaa tämän ja lyö turnilla sen verran, että hänellä jää vielä luoteja riveriä varten. Mutta riverin lyödessä tyhjää molemmilla. Supermestari aloittaa psykologisen pelin ja kyselee paistin stäkin kokoa. Paistin vastattua supermestari tsekkaa. Paisti ei osaakaan lyödä häntä pihalle vaan tsekkaa perässä. Supermestari vie.

Tämän jälkeen Paistille jää vielä nousu varaa. Onhan hänellä vielä lähes 20 blindia. Yhden hyvän kipin tehtyä hän limppaa varhaisesta asemasta toivoen (kädessä A5s) saada rajattua mahdollista oikeaa korottajaa vastaan ja oikea korottaja pistääkin kaiken sisäänsä. Tosin Paistilla on enemmän pelimerkkejä, joten hän lämäsee kaiken sisään perässään limpanneen kaverin harmiksi tai iloksi. Iloksi siinä mielessä, että lyönnit eivät pelota ketään ja potissa on mukana neljä kaveria, joista kaksi on all-in. Floppiin tulee TQ7, mikä mahdollistaa Paistille vielä värinvedon. Toinen kavereista vetää all-in ja paisti katselee iloisesti vierestä kun toinen jäljellejäänyt kippaa.

Kahden muun vihun kortit ovat TT ja KK. Osuipa kivasti. Paistilippari pysyy päässä ainakin viikon.

Ei kommentteja: