lauantaina, syyskuuta 23, 2006

Uusi vihollinen?

Olemmekohan löytäneet uuden vihollisen?

Yleisradion uutisen mukaan 68 prosenttia ihmisistä pitää poliisin toimia Smash asemin yhteydessä asiallisina.

Seurattuani jonkin verran erilaisia keskustelufoorumeja, niin siellä on viuhahtanut anarkistikortti ja mellakkakortti aika useasti.

- Miksi poliisi esti ihmisten liikkumisen kaupungilla?
- Olisko niiden anarkistien pitänyt päästä riehumaan kaupungille?

Poliisi on omassa lehdistötilaisuudessa ilmaissut, että heillä oli ennakolta tietoa, että kyseessä on mellakka. Minä en tietenkään voi asiaa selvittää, koska nämä tiedot ovat Suojelupoliisilta ja siten salaisia.

- Miksi poliisi saartoi satoja ihmisiä keskellä kaupunkia?
- Parempi, että ne anarkistit otetaan kiinni ennen kuin tapahtuu oikeasti jotain pahaa.

Elämme pahassa maailmassa, jossa vihollinen on jokaisen nurkan takana. Suomea uhkaa tällä hetkellä terrorismin aalto, huumetsunami ja nyt uutena vihollisena anarkistit.

- Miksi poliisi otti ihmisiä kiinni miten sattui?
- Kyllähän ihmisten olisi pitänyt ymmärtää pysyä poissa.

Olen kokenut aina jonkinlaista myötäelämistä minua pienempiä kohtaan. Olen kokenut sympatiaa Tiananmenilla mieltään osoittaneita opiskelijoita kohtaan ja olen kokenut myötätuntoa palestiinalaisia kohtaan. Olen arvostellut poliisivallan toimia Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Kiinassa. Se on ollut kuitenkin pelkkää fantasiaa. Kuvitelmaa siitä, että pystyn kokemaan jotain yhteistä. Kaksi viikkoa sitten lauantaina siitä tuli henkilökohtaista.

- Miksi poliisi valehtelee toimistaan Kiasman aukiolla?
- Eihän se nyt valehtele. Poliisi on viranomainen, jonka toimintaa säätelee tietyt lait ja säädökset. Se estää poliisin valehtelun.

Vapaudet, oikeudet ja velvollisuudet ovat lopulta aika yksinkertaisia. Joko meillä on sananvapaus tai sitten ei. Joko meillä on mielipiteenvapaus tai sitten ei. Joko meillä on oikeus osoittaa mieltä tai ei. Joko me voimme liikkua kaupungilla rauhassa ilman pelkoa kiinniotoista tai emme. Joko meillä on läpinäkyvä hallinto tai sitten ei.

Täällä Aarne Tanninen, Myanmar.

technorati , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 kommentti:

Teppo kirjoitti...

Veikkaisimpa, että anarkistit ovat tämän vuosikymmenen kettutytöt. Tai, mikä vielä parempaa, prekaarianarkistit.