sunnuntaina, helmikuuta 18, 2007

Esittelyteksteistä

Kävin täyttämässä hetki sitten Terveydenhuollon vaalikonetta. En päässyt kuin vasta esittelyyn, niin olin jo varmasti kirjoittanut niin paljon, että porukka ei jaksa pitemmälle."25-vuotias punavihreä vasemmistonuori, joka on ehdolla ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa, aikaisemmin olen ollut tosin ehdolla kunnallisvaaleissa, mutta äänimäärä ei silloin riittänyt läpimenoon.

Vaaliteemani on rajattu muutamaan itselleni tärkeään asiaan. Haluaisin, että kansalaisille luotaisiin laillisia suoran vaikuttamisen keinoja lisää, kuten adressit ja kansanäänestykset. Olen myös älyttömän vittuuntunut pätkätyöläisten heikkoon asemaan, ja varsinkin vuokratyöhön liittyvään olemattomaan irtisanomissuojaan. Ilmastonmuutos on onneksi mukana keskustelussa, ja aion pitää siitä ääntä valittiin minut tai ei.

Tietoverkkoihin ja yksityisyyden suojaan liittyvät asiat on lähellä selkärankaa. Haluaisin, että ihmisten yksityisyydensuoja olisi parempi, ihan vain siltäkin varalta, että joskus natsit pääsis taas valtaan. Verkon haluaisin pitää mahdollisimman vapaana.

Terveydenhuollon haluan järjestää verovaroin. Mielenterveyspalveluita lukuunottamatta olisin valmis ottamaan yksityisen sektorin tuen kokonaan, ja käyttää sen julkiseen terveydenhuoltoon.

Eläinten suojelu on yksi tärkeistä otsikoista vaalityösuunnitelmassani. Uhanalaisia eläimiä ei saisi teurastaa edes Korkeasaareessa. Tehomaatalous ja eläinten teollisesti tehokkaat lahtaamot on nykyisen yhteiskunnan oksettavimpia muotoja.

Oli noita teemojakin enemmän, mutta ajattelin nyt säästää omaa ruutiani itse kysymyksiin."

technorati , esittelyt,

Ei kommentteja: