perjantaina, helmikuuta 09, 2007

Äänestysiästä

Olin tänään aamulla Suomalaisen Yhteiskoulun vaalipaneelissa. Paikalla oli lisäkseni Kokoomuksen, Perussuomalaisten, Vihreiden, Keskustan ja Demarien edustajat. Paneelin jälkeen jäi tunnelma, että ei paikalla ketään passiivisia tyyppejä ollut, eikä tilaisuudessa tullut mitään Nakke Nakuttaja -kysymyksiä kuten pitäisikö Aku Ankalla olla housut. Keskustelu kävi ydinvoiman, Naton, ilmastonmuutoksen, joukkoliikenteen ja verotuksen ympärillä.

Aika nopeasti alkoi myös näkymään koulussa esiintyvät poliittiset mielipide-erot ja taipumukset. Tilaisuuden jälkeen repussa kantamani Liberot ja Vasemmistonuorten liittymislomakkeet loppuivat kesken. Seuraavaan paneeliin pitää ottaakin vähän enemmän materiaalia mukaan.

Paneeli toimi muutenkin hyvin siinä mielessä, että jos ehdokkaat oli jostain asiasta samaa mieltä, niin siirryimme eteenpäin, eli ei tullut turhia jankkaamisia aiheista, joista kaikki ovat periaatteessa samaa mieltä.

Hauskaahan se oli myöskin kun pääsin lainaamaan Ilkka Tillaselta modernia lyriikkaa. "Jumalauta, nyt se Rajamäen kaveri on mennyt ehdottamaan, että poliisin määrärahoja pitäisi lisätä kansalaisjärjestöjen valvontaa varten. Tiedäks sä mitä tää meinaa bebe? Tää meinaa sitä, että Vasemmistonuorten ja kaiken maailman attac'ien ja Maan ystävien toimintaan soluttautuu Supon agentti. Voi vittu Rajamäki, nyt sie pääsit miun listalle".

Spontaaneista heitoistani myös hauska (minun mielestäni siis) oli seuraava. "Maailmassa käytetään vuosittain 1100 miljardia dollaria aseisiin, ja tästä käyttää leijonanosan Nato-maat. Jos tästä summasta edes osa käytettäisiin kaikkien maailman ihmisten peruskoulutukseen ja lukutaidon hankkimiseen, ihmisten ruokkimiseen ja katon pään päälle rakentamiseen, niin meillä jäis vielä varaa järjestää Euroviisutkin."

Yleisökysymysten ja kommenttien perusteella en näe mitään ongelmaa, että äänestysikärajaa laskettaisiin. Olen vaalikoneissa vastannut, että näin pitäisi toimia, mutta olen arvottanut kysymyksen tärkeyden matalalle. Ihan siitä syystä, että kun on puhunut asian puolesta pitkään, niin on kyllästynyt niihin vasta-argumentteihin. "Ei alle 18-vuotiaat oli riittävän kypsiä tekemään päätöksiä". Ei ole kyllä kaikki 18-vuotta täyttäneetkään. "Ei nuorilla oli aikaa keskittyä ehdokkaisiin". Ei ole kyllä kaikilla vanhemmillakaan. "Ne äänestää kuitenkin niiden mielestä hyvää tyyppiä". Niin äänestää muutkin.

5 kommenttia:

Laura Tuominen kirjoitti...

Terve Jage. Olemme kovasti poliittisesti yhteensopivia, tulit jälleen mulle ykköseksi YLEn vaalikoneessa sekä kärkipäähän kansalaisjärjestöjen koneessa.

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Joo, huomasin sun blogista, että näin on käynyt. Oikeassa liikkeessä ollaan siis. :)

Riku kirjoitti...

Hyvä kun nostat tuon äänioikeuskysymyksen esiin! En minäkään ymmärrä, miksi 16-vuotias joka haluaisi äänestää, ei saisi sitä tehdä.

Minna Sirnö KGB:n Neekerikuningatar kirjoitti...

Tässä sinulle elävää suomalaista teatteri mikä ei ole kangistunut kaavoihinsa:)
Raakat faktat tekevät kipiää kuten paavin bullat ja islamistien fatwatkin:

Silvotun tynkä-Suomen uutisia:

Lehdistötiedote 11.2.2007 Unto Hämäläisen ja miehittäjä-Ryssän suurlähetystön Sergei Beljajevin homosuhteesta mikä ilmenee HS:n poliittisen toimituksen ryssäläisyytenä

Kiitoksia Turun Sinivalkoisten johtaja Olavi Mäenpäälle, avustajalleen Markus Janssonille somalien ja neekerien vastaisesta toiminnasta, samoin kuin IKL:n Seppo Lehdolle Tampereella, Jussi Halla-aholle Helsingissä ja Teemu Lahtiselle Espoossa

Artikkelin tilauspyyntö:
Unto Hämäläisen artikkeli 11.2.2007 D11

Faktinen tosiasiapohja esiin http://minna-sirno.blogspot.com

Tiedämmehän että unto hämäläinen kuuluu KGB:n Tehtaankadun saunakööriin:/

Lain koura yltää nettiin asti

Tamperelainen kansanedustaja Minna Sirnö (vas) teki tammikuussa rikosilmoituksen loukkaavasta nettikirjoituksesta. Tampereen poliisi on siirtänyt asian keskusrikospoliisin tutkittavaksi.

. . . aineisto on kuvottavaa luettavaa. Internetissä yllytetään. . .

11.2.2007 Sunnuntai

HS:n digisivu ei anna enempää .. voiko joku laittaa koko artikkelin palstalle

naama kirjoitti...

"En minäkään ymmärrä, miksi 16-vuotias joka haluaisi äänestää, ei saisi sitä tehdä."

Itse en ymmärrä miksi pitää rajoittaa ikäraja 16-vuoteen?
Miksi ala-asteella ei saataisi päättää NATO-jäsenyydestä, tai siitä, kuka Suomessa päättää sodasta ja rauhasta.