lauantaina, helmikuuta 10, 2007

Pallo on pyöreä

Nyt on käynnistynyt toinen harjoitteluvaihe kolmesta Changemaker-verkoston tuottamasta Pallo on pyöreä -näytelmästä. Näytelmän nimi on työnimi, joka mahdollisesti jää sellaiseksi. Se ei ole kovinkaan mieleenpainuva, vaikkakin helppo muistaa nimen itsestään selvyyden takia.

Harjoitukset osuvat tietysti ikävästi vaalien alle, mutta niistäkin voi aina välillä nipistää aikaa muille harrastuksille. Ensimmäiset kohtaukset on nyt käyty lävitse ja maaliskuun 17.päivä mennessä pitäisi olla kaikki kohtaukset käyty lävitse. Sen jälkeen pidän pienen tauon kaikesta, ja tarkoitan ihan kaikesta.

Huhtikuu meneekin sitten ruuvatessa näytelmää kasaan.

Muita tulevia näytelmiä on Kim Remitzin ja Pekka Mattilan ohjaama Leiri-näytelmä Ilvesteatterilla
. Kyseinen näytelmä sijoittuu, ah niin eksoottiseen Mosambikiin, ja käsittelee, ah niin dramaattista aihetta kuin, kehitysyhteistyötä. On siinä oikeasti inhimillinen, dramaattinen puolensakin. En vain tuottajana ole löytänyt sitä täkyä, millä näytelmää tulisi markkinoida. Teksti on hyvää, onhan sitä hiottu ja kirjoitettu uudestaan useamman tekijän voimin, vaikka lopullinen ja kaikki kunnia kuuluukin Kim Remitzille.

Kolmantena on tulossa maaliskuun lopulla Me olemme predikaatti -näytelmä, tietenkin Teatteri Poleemin tuottamana. Näytelmän ohjaaja Elina Kemppainen nyt pähkäilee, että mistä saisi lisää näyttelijöitä. Käsikirjoittajana haluaisin vielä hioa tekstiä (mikä viimeksi tarkoittaa kymmentä uutta liuskaa materiaalia).

Teatterissa on kuitenkin semmoinen sääntö, että näytelmät valmistuu aina, siis ihan aina. Oikeastaan teatterissa ei ole mitään ongelmia eikä haasteita, mutta inhimillinen tekijä saa vain koko tuotantokauden näyttämään siltä.

technorati , , , , , , , , .

6 kommenttia:

Viides rooli kirjoitti...

Terve Jaakko, milloin ja missä pidetään Pallo on pyöreä -näytelmän ensi-ilta? Tsekkasin Changemaker-sivuston, mutta en löytänyt esityksen koordinaatteja sieltäkään. Valaise!

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Näytelmän ensi-iltaa ei ole vielä lyöty lukkoon, ainoastaan joitakin esityspaikkoja.

Changemakerilla on mietitty jopa Vanhaa ylioppilastaloa, mikä on omasta mielestäni aika iso paikkka täytettäväksi.

Ensi-illan selvitessä välitän viestiä lisää.

Minna Sirnö KGB:n Neekerikuningatar kirjoitti...

Tässä sinulle elävää suomalaista teatteri mikä ei ole kangistunut kaavoihinsa:)
Raakat faktat tekevät kipiää kuten paavin bullat ja islamistien fatwatkin:

Silvotun tynkä-Suomen uutisia:

Lehdistötiedote 11.2.2007 Unto Hämäläisen ja miehittäjä-Ryssän suurlähetystön Sergei Beljajevin homosuhteesta mikä ilmenee HS:n poliittisen toimituksen ryssäläisyytenä

Kiitoksia Turun Sinivalkoisten johtaja Olavi Mäenpäälle, avustajalleen Markus Janssonille somalien ja neekerien vastaisesta toiminnasta, samoin kuin IKL:n Seppo Lehdolle Tampereella, Jussi Halla-aholle Helsingissä ja Teemu Lahtiselle Espoossa

Artikkelin tilauspyyntö:
Unto Hämäläisen artikkeli 11.2.2007 D11

Faktinen tosiasiapohja esiin http://minna-sirno.blogspot.com

Tiedämmehän että unto hämäläinen kuuluu KGB:n Tehtaankadun saunakööriin:/

Lain koura yltää nettiin asti

Tamperelainen kansanedustaja Minna Sirnö (vas) teki tammikuussa rikosilmoituksen loukkaavasta nettikirjoituksesta. Tampereen poliisi on siirtänyt asian keskusrikospoliisin tutkittavaksi.

. . . aineisto on kuvottavaa luettavaa. Internetissä yllytetään. . .

11.2.2007 Sunnuntai

HS:n digisivu ei anna enempää .. voiko joku laittaa koko artikkelin palstalle

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Historioitsija Lehto oletan.

Käräjöinti on aivan sallittua ja toivottavasti Sirnö saa oikeutta.

Halla-Aho, Mäenpää ja lahtinen ovat varmasti mielissään tekemästäsi kampanjoinnista heidän puolestaan. Xenofobia on varmasti riittävä syy äänestää näitä muita mainittuja herrasmiehiä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tiedoista, Jaakko. Ihailen myös toleranssiasi - itse en jaksa katsella kommenttilootassani (olettamasi Lehdon kaltaisten) häiriköiden moskapostia.

Viides rooli kirjoitti...

Edellinen viesti karkasi, ennen kuin ehdin signeerata sen. Sori.