perjantaina, helmikuuta 02, 2007

Vaalistartti

Eilen tuli Yleltä vaalistartti, jossa kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat olivat keskustelemassa. Lyhyessä ajassa puheenjohtajien piti kertoa kaikki kantansa verotuksesta, ympäristöstä, ilmastonmuutoksesta, vanhustenhuollosta, yms.

Verotuksessa SDP:tä ja Vasemmistoliittoa lukuunottamatta tarjottiin veronalennuksina 1-4 miljardiin haarukalla. Martti Korhonen sanoi, että alle 10 000 euroa vuodessa tienaavien pitäisi saada tulonsa verovapaana, mutta pääomaveroa tulisi korottaa ja tehdä siitä progressiivinen. Tulkitsin asian niin, että veroja ei lasketa, mutta painopistettä korjataan. Vastaus oli kuitenkin sen verran epäselvä, että jouduin silti tekemään tulkintoja.

Eero Heinäluoma taas ei halunnut kertoa, että paljonko veroja laskettaisiin, jos laskettaisiin. Timo Soini taisi sanoa samaa kuin Korhonenkin. Ei veronalennuksia rikkaille, ja varallisuusvero pitää palauttaa. Ehkä Perussuomalaisia ei pitäisi aina asettaa poliittisella kartalla aivan äärioikeistoon, niin kuin usein tehdään. Kyllä siellä oikeassa reunassa on Kokoomus ja RKP, ainakin eilisen debatin perusteella.

Kokoomuksen puheenjohtajasta Jyrki Kataisesta pitää sanoa sen verran, että hän osaa artikuloida erittäin hyvin, mutta puhuu todella sekavia. En tiedä, johtuuko se siitä, että hän on ollut nyt "kuuntelemassa" kansalaisia "korvillaan" eikä tiedä enää, mitä pitäisi sanoa, vai onko hän vain väsynyt. Muron keskustelupalstalla ajateltiin vieläkin tylymmin. Siellä pohdiskeltiin sitä, että onko RKP onnistunut kloonaamaan Kokoomuksen puheenjohtajan. Kotona tehtiin saman tyyppisiä ulkoisia ja sisäisiä tulkintoja. Stefan Wallin kuitenkin muodosti ihan oikeita virkkeitä. Kataisen puheet jäivät minulle epäselviksi, ja minä olen sentään seurannut politiikkaa pitkään ja hartaasti.

Siitä huolimatta puheenjohtajistoa näytti vaivaavan jonkinlainen jännitys. Selkeitä vastauksia ei oikein tullut suoraan. Onneksi puolueilla on nettisivut, joissa esitellään puolueiden ohjelmia. Näitä ohjelmia vasten, pystyy jo vetämään jonkinlaisia johtopäätöksiä siitä, mitä puolueet oikein lupaavat.

Muita uutisia: Espoon Vasemmistonuoret ovat palkanneet järjestökoordinaattorikseen Etelä-Savon kansanedustajaehdokkaan Aura Tammisen. Tarjoan oluet kun näemme. Onnittelut osastolle, olette saaneet osaavan työntekijän, jonka osaaminen on jo testattu.

technorati , , , , , , , , , , , , , , .

Ei kommentteja: