lauantaina, syyskuuta 08, 2007

Aamupäivän kuivat

Poliisi hajotti mielenosoituksen Jäähallilla
Poliisi hajotti myöhään perjantai-iltana mielenosoituksen Helsingin jäähallin parkkipaikalla. Paikalle oli kerääntynyt useita autoja sekä autonmielisiä, jotka vaativat suojatiekäsitteen kaventamista, että keskustelua autoiluista. Paikalle oli kuitenkin saapunut ns. punavalkosininen blokki, joka on aikaisemminkin aiheuttanut järjestyshäiriöitä eri puolilla maailmaa. Poliisi ei ottanut riskiä vaan hajotti mielenosoituksen heti, kun lehdistö oli poistunut paikalta.

Cruising nights on perinteinen Lapuan liikkeen muistojuhla, jolloin muistellaan kommunismista vapaita aikoja, jolloin autolla sai ajaa päin jo pelkästä epäilyksestä.


Sauli Niinistö on päättänyt vapautta osan lehdistön edustajista
Paavo Lipposen puhemiesführerin aikana panttivangeiksi otettuja lehtimiehiä on päätetty vapauttaa. Tilanteeseen on vaikuttanut vahvasti Suomen kuvalehden vahvan kriittinen suhtautuminen ihmisoikeuksien polkemiseen, sekä pääministeri Matti Vanhasen uusi keskustelevampi ilmapiiri.

Sauli Niinistö jatkaa johdonmukaisesti Glasnost-politiikkaa, jonka mukaan toimittajat saavat kirjoittaa myös poliitikkojen joutavuuksista. "Rohkeimmat voivat vaikka pyytää kansanedustajia haastatteluun, ihan vaikka hihasta vetämällä", kertoi Niinistö iloisesti. Vastuullisia poliitikkoja kuten hallituksen jäseniä ei toistaiseksi saa vielä haastatella. Vanhasen tiedottajan mukaan ministerit pitävät turpansa kiinni siirtymäajan yli, jotta kansa ehtii tottua ajatukseen keskusteluista ennen päätöksiä.

Lailliset tavat nauttia taiteesta ovat todella huonoja
Radion sinfoniaorkesterin uusi nettipalvelu ClassicPirate on toimittajan mukaan sen verran paskaohjelma, että on vain parempi ladata tarvitsemansa taide netistä ilmaiseksi, vaikka laatu välillä kärsisikin.

Helsingin Sanomien toimittaja Vesa Siren joutui kärsimään kuvattomasta konsertista, vaikka hän oli tehnyt kaiken oikein. ClassicPirate myöntää, että alhaisen hinnan takia on hyvä, että kone arpoo hieman toimivuutensa kanssa. Tällöin voidaan esimerkiksi saada yhdeltä katsojalta useampia maksuja yhdestä esityksestä.

Viime vuonna käyty taistelu tekijänoikeusjärjestöjen kanssa siitä, että kuinka monta kertaa kuluttajaa voidaan veloittaa on osittain ratkennutkin. Teosto esimerkiksi vastustaa edelleen sitä, että kuvasta ja äänestä ei tarvitse maksaa erikseen. Tässä mielessä ClassicPiraten palvelu edustaa perinteisempää ääniteteollisuuden näkökulmaa. "Maksetaanhan autojen bensastakin erikseen", kertoi Teoston joku tyyppi.

Vesa Sireniä tullaan todennäköisesti syyttämään myöhemmin talvella vähintään niskoittelusta virkavaltaa vastaan.

Ei kommentteja: