tiistaina, syyskuuta 25, 2007

Korkeasaarelle kova tuomio kansalaisilta

Uutislehti satanen kysyi viikonlopun alussa kansalaisilta riistääkö Korkeasaari eläimiä? Maanantaina julkaistu tulos kertoi, että 62 prosenttia kansalaisista piti oikeana vastauksena myöntävää puolta. Kysymyksen innoituksena oli todennäköisesti perjantaina järjestetty mielenosoitus, jossa haluttiin osoittaa, että Korkeasaaren tehtävä suojella uhanalaisia eläimiä olisi toissijainen.

Helsingin sanomat kävi haastattelemassa molempia osapuolia. Mielenosoittaja Jari Kujansuun mukaan Korkeasaari opettaa lapsille vääränlaisen luontosuhteen. Korkeasaaren johtaja Seppo Turunen taas uskoo, että mielenosoittajien toiminta perustuu tunteisiin ja kokemuksiin kotieläimistä.

Myönteistä asiassa on se, että Korkeasaari toimii hieman avoimemmin ja osallistuu keskusteluun. Vaikkakin johtajan näkemys ei mitenkään erityisen syvällinen olekaan mielenosoittajien motiiveja kohtaan. Aikaisemmin Korkeasaaren johto on kieltäytynyt julkisesta keskustelusta, koska mediasta on saatu huonoja kokemuksia.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Seppo Turunen on väärässä. Ei niillä mielenosoittajilla mitään kokemusta kotieläimistäkään ole.

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Toisaalta, vaikka olisikin, niin voihan ihmiset kohdella kotieläimiäänkin julmasti. Jarkko Martikainen kirjoitti joskus Metroon sellaisen kolumnin, jossa hän laski montako kissaa hän voisi kiduttaa hengiltä yhden vahingoitetun autonoven hinnalla.

Uutisen perusteella ainoastaan yksi mielenosoittajista oli henkilöitävissä, enkä suoraan sanoen osaa päätellä, onko heillä kotieläimiä.

Toisaalta se on aika triviaalinen tieto, jos sitä ei voida käyttää mihinkään, paitsi osoittamaan, että Turunen on joko oikeassa tai väärässä.

No, tulipahan pohdiskeltua.

Anonyymi kirjoitti...

Kuvottaa, että tässä taas jeesustelee sellainen porukka, joiden hovitaiteilija loi maineensa pilkkomalla lemmikkikissan kirveellä ja runkkaamalla sen irtonaisen pään päälle.

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Tarkoitat varmasti vasemmistolaisia yleensä? Teemu Mäen en tiennyt olevan paikalla, mutta en usko, että sitä tarkoitetaankaan.

Jos taas tarkoitit vasemmistolaisia yleensä, niin silloin osutaan helposti vääriin henkilöihin. Vasemmisto on ympäristökysymyksissä hieman hajallaan. Osa tahtoo lisää ydinvoimaa, toinen tahtoo vähentää sitä. Osa tahtoo lopettaa lihansyönnin kokonaan, osa ei halua rajoittaa sitä millään tavalla.

Väittäisin nyt viimeisen kommentin olleen taiteelliselta tyylilajiltaan joko "sosiaalista realismia" tai "McCarthylaista realismia" edustavaa.