perjantaina, syyskuuta 07, 2007

Maahanmuuttoon liittyviä käytäntöjä on muutettava

Vihreiden olo hallituksessa antaa hieman toivoa oikeudenmukaisuudesta verrattuna vaikkapa siihen hallitukseen, jossa Kari Rajamäki (nazzip.) istui joskus aikoinaan. Biaudet haluaisi laillistaa laittomat maahanmuuttajat, näin ainakin Helsingin sanomat raportoi. Termi kuulostaa välillä kauhealta, mutta Biaudet mahdollisesti tarkoittaakin sitä, että laittomasti maahan tulleille annettaisiin kansalaisuus tai ainakin oleskelulupa.

Huomenna järjestetäänkin mielenosoitus Naze Aghain (Iran) käännyttämistä vastaan. Paikalla on vähän kaikkea, ja esiintymisen toivotaan olevan sellaista, että se tukee sanomaa (ts. vain aiheeseen liittyviä banderolleja toivotaan paikalle).

Erilaiset poliittiset järjestöt ja liikkeet ovat pitkään halunneet muuttaa suomalaisia käytäntöjä liittyen aina turvapaikkojen myöntämisestä integrointiin (maassa maan tavalla, baby). Ensimmäistä tapahtuu liian vähän.

Vasemmistonuorten mielestä laillisia keinoja tulla Suomeen tulee lisätä. Nykyisten käytäntöjen ollessa lähes mahdottomia. Vaikkakin osa täällä asuvista on sitä mieltä, että täällä on nyt jo liikaa maahanmuuttajia. Vähemmistöjä on kuitenkin kuunneltava demokratiassa, joten on tärkeää, että ihmisillä on riittävän hyvät tiedot siitä, minkä takia maahanmuuuttoa vastustetaan, sekä millaista maahanmuuttoa Suomeen tapahtuu. Vasemmistonuorten maahanmuutto- ja maahanmuuttajapoliittinen asiakirja on yhdistelmä konkreettisia tavoitteita että utopioita. Lopullisena tavoitteena pidetään vapaata liikkuvuutta, vaikka emme tiedäkään, miten siihen päästään.

Lukekaapa immeiset myös vapaaliikkuvuus.netin tarjontaa aiheesta.

Ei kommentteja: