sunnuntaina, syyskuuta 30, 2007

Huttua Tuomo Puumalasta ja NYTistä

Tämän viikon NYT-liite on tarjonnut monelle hyvän syyn miettiä nuorten edustusta päättävissä elimissä. Syy on Tuomo Puumalan esittelystä ja toimittajan asenteesta.

Eero Tikka on kokoomuslainen aktiivi Jyväskylästä, jota ärsyttää NYT-liitteen lukeminen ja varsinkin tällä viikolla. "Valtteri Väkevä antaa ymmärtää liitteen sisältö-sivulla, että on jotenkin väärin kun kansa on äänestänyt eduskuntaa Tuomo Puumalan, eikä poliisin murhaajaa ihailevaa kommunisti Seppo Lampelaa."

Esa Suominen on taas SDP:n aktiivi Turusta. Häntä on käynyt ärsyttämään jokin toimittajablokki, joka dominoi lehtimaailmaa Imagesta Voiman kautta Nyt-lehteen. "Kysymys kuuluu, miksi Tuomo Puumalan pitäisi miellyttää helsinkiläisiä vanhempiensa rahoilla punaviiniä litkiviä, individualismissaan ja omassa erinomaisuudessaan rypeviä vihreitä tai kokoomuslaisia?" Varsinaisesti Suomista oksettaa tapa miten Tuomo Puumala esitetään jotenkin poikkeavana.

Nytin juttu Tuomo Puumalasta oli kieltämättä asenteellinen, mutta ei se väittänyt olevansakaan muuta. Haluan jostain syystä puolustaa Nyt-liiteen juttua sillä, että NYT-liite ei ole koskaan ollutkaan mikään raskaita paljastuksia sisältävää asioiden ytimeen pureutuvaa journalismia. Liitteen tarkoitus on nähdäkseni olla vain keventävä välipala viikonlopuksi niille, jotka haluavat rentoutua. Tässä mielessä tarkoitus ei ehkä toiminut niin hyvin, jos mietitään ärtyneitä kommentteja.

Ei kommentteja: