tiistaina, heinäkuuta 11, 2006

Elinkeinoelämän keskusliitto tavoittelee hyvinvointivaltion purkamista

Elinkeinoelämän keskusliitto on tuonut esille jälleen faktoja poliitikkojen tueksi ilman mitään poliittisia päämääriä julkaisemalla 4.7. tiedotteen koskien kesän budjettineuvotteluja. Kannanotot eivät sinänsä olleet mitään yllättäviä. Veroja pitäisi laskea yrityksiltä, valtion velkaa tulisi lyhentää eikä hyvinvointipalveluihin sijoitettavia varoja saa kasvattaa.

Yllätyksenä ei siis tullut se, että poliitikot eivät saisi sortua ”vaalibudjettien” tekemiseen eli rahan sijoittamista hyvinvointipalveluihin vain kalastellakseen ääniä tulevissa eduskuntavaaleissa. Elinkeinoelämän keskusliitossa ei ilmeisesti ymmärretä sitä, että jotkut poliitikot pitävät hyvinvointipalveluja tärkeimpänä osana koko hyvinvointiyhteiskuntaa. Suomessa on lähes ilmainen terveydenhuolto ja koulutus, kun ei oteta huomioon terveyskeskusmaksuja ja koulukirjoja. Suomessa pyritään pitämään huolta työmarkkinoilta syrjäytyneistä, sairaista, terveistä, nälkäisistä, kodittomista, kodillisista, mutta Elinkeinoelämän keskusliitolle tämmöiset poliittiset tavoitteet ovat tarpeettomia. Mihin kaikilta ihmisiltä ja yrityksiltä kerättäviä verovaroja (jota on kerääntynyt miljardi enemmän kuin valtio oli budjetoinut kevään aikana) tulisi sitten käyttää EK:n mielestä? Tietenkin valtion velan lyhentämiseen, tutkimustyöhön, teiden rakentamiseen ja yritysten verotuksen alentamiseen.

Elinkeinoelämän keskusliittohan ei tietenkään hyödy muusta sosiaaliturvasta kuin julkisesta tuesta yksityiselle sektorille, jota edellä mainitut kohteet ovat. Teiden rakentaminen ja yritysten verojen alentaminen on varainsiirtoa yrityksille, jotka joko rahoitetaan ansiotulojen verottamisella tai hyvinvointipalvelujen supistamisella. Voittaja on pääoma. Häviäjiä on ne, joilla on muutenkin vähän tai ei mitään.

Huvittavinta EK:n toiminnassa on se, että he eivät väitä tekevänsä politiikkaa vaan tarjoavat ainoastaan faktoja. Näin minulle esitettiin Arkadia 2007 -tapahtumassa Sanomatalossa viime keväänä kun Elinkeinoelämän keskusliitto esitteli asiakirjaansa ”Kannustavasta verotuksesta kilpailuvaltti”. Kun EK väittää ettei se tee politiikkaa olisi aivan sama kuin SAK, Amnesty, Electric frontier Finland tai Kokoomusnuoret väittäisi etteivät heidän järjestönsä tee politiikkaa. EK.n kannanotot eivät ole tutkimustuloksia vaan avoimia julistuksia poliitikoille siitä, mitä nappia pitäisi painaa.

tagit: politiikka.

Aikaisemmin aiheesta:
Verottaminenko pois hyvinvoinnista
Lobbausta sanomatalolla
Chewbacca-puolustusta Elinkeinoelämän Keskusliitolta

Ei kommentteja: