tiistaina, maaliskuuta 14, 2006

Etelä-Suomen Vasemmistonuorten hallitus järjestäytyy


Etelä-Suomen Vasemmistonuorten vuosikokous jatkui yön puolelle, siis jatkojen puolelta. Itse kokous oli varsin lyhyt traditioon verrattuna. Taidettiin selvitä suunnilleen kolmella tunnilla. Puheenjohtajaksi valittiin Kirsi Pihlaja (27 ääntä). Eroa istuvaan puheenjohtajaan oli 2 ääntä. Minut valittiin varapuheenjohtajaksi, mutta ei sekään mikään läpihuuto ollut. Ehdokkaita oli neljä. Ensimmäisen kierroksen järjestys oli Jaakko Vasankari (22 ääntä), Merja Niemi, (12 ääntä), Sami Salmi )10 ääntä) ja Anna Tammisto (8 ääntä). Toinen kierros oli jo vähän selvempi eli Jaakko Vasankari (33 ääntä) ja Merja niemi (17 ääntä). Piiritoimikuntakin uudistui täydellisesti, vanhoja piiritoimikuntalaisia on nähdäkseni viisi jatkamassa.

Kokonaisuudessaan piiritoimikunta on seuraavanlainen: Cecilia Bergström, Heidi Auvinen, Anton Tegelmann, Juhani Saari, Sami Salmi, Anna Tammisto, Merja Niemi, Niina Ilola, Antti Rummukainen, Timo Autto, Frans Nybäck, Tuomas Korkalainen, Minna Sumelius ja Oula Hyrske.

Paavo Arhinmäen puolesta tehtiin tukikannanotto. Eiköhän Vasemmistonuorten keskusjärjestökin lue kohta kentän tunnelmat ja tee omat johtopäätöksensä. Aikaisempi kannanotto Suvi-Anne Siimeksen jälkeiseen aikaan oli otsikoitu: "Vasemmistonuoret:
VASEMMISTOLIITOLLA MAHTAVA TILAISUUS TARKISTAA LINJAANSA (8.3.2006)".

"Vasemmistonuorissa on pantu hyvillä mielin merkille, että puolueen puheenjohtajaksi näyttäisi olevan tarjolla useita hyviä ja nuoria punavihreitä toimijoita, joiden avulla puolue saadaan pysyvälle nousu-uralle." Eihän tuo ole edes kunnon kannanotto. Lausunnossa sanotaan vain, että ehdokkaita riittää ja niitä on paljon. Todellisuudessa tapahtunutta: kolme ehdokasta. Paavo Arhinmäki, Erkki Virtanen ja Martti Korhonen. Joku ovela, salaviestejä etsivä, kirjallisuuden opiskelija tai pseudofilosofi huomaa tietenkin, että tähän mennessä ilmoittautuneista ehdokkaista vain yksi täyttää kriteerit (nuori ja punavihreä toimija, jonka avulla puolue saadaan pysyvälle nousu-uralle.)

Saimme lisää ehdokkaita kansanedustajaehdokkaiksi Helsingissä. Sami Salmi allekirjoitti paperit eilen, joten Kallion Vasemmistoliitto voi asettaa hänetkin ehdolle torstain kokouksessa, ellei joku nyt henkeen ja vereen torju häntä. Näillä näkymin olisi tarjolla jopa kahdeksan nuorta ehdokasta.

tagit: järjestötoiminta, politiikka
technorati jaakko Vasankari, Vasemmistoliitto, esvn, , politiikka, vaalit, järjestötoiminta

Ei kommentteja: