tiistaina, maaliskuuta 21, 2006

Joku raja, Rajamäki! - B-luokan kansalaisia?

Kun joku on huolissaan pakolaisista, niistä ihmisistä, jotka pakenevat sotia, vainoja, kidutusta ja/tai luonnonkatastrofeja, niin Suomen sisäministeri Kari Rajamäki alkaa puhua "elintasopakolaisista", "ankkurilapsista" ja "laittomasta maahanmuutosta". Tuntuu, että Rajamäki on symboli kaikelle epäoikeudenmukaisuudelle tässä maailmassa.

Tänään Rajamäki sitten sai ansaitsemaansa huomiota kun Helsingissä järjestettiin rasismin vastainen mielenosoitus Rautatientorilta Gloriaan. Mielenosoitusta oli järjestämässä Amnesty, Ihmisoikeusliitto, Vasemmistonuoret ja Vihreät nuoret ja opiskelijat. Ymmärrettävää, että jossain vaiheessa se pohja tulee yhden jos toisenkin säkissä vastaan. Rajamäen pakolaisia leimaava kielenkäyttö loukkaa monia suomalaisia sekä maahanmuuttajia. Lisäksi Kari Rajamäen julkinen toiminta turhauttaa monia. On vain ajan kysymys, kun täälläkin palaa autoja ja silloin Rajamäkeä tullaan viimeistään vaatimaan tilille. Jopa Demarinuorten entinen puheenjohtaja Petteri Oksa näkee punaista kun Rajamäki esittää pakolaispoliittisia kantojaan. Jotain kannatusta Rajamäki silti nauttii demarien piirissä. Tuskin hän muuten istuisi hallituksessa suunnittelemassa ulkomaalaisten muilutuksia ja keskitysleirejä - anteeksi, säilöönottokeskuksia - Suomeen tuleville ihmisille.

Gloriassa olimme tänään Kirsi Pihlajan ja Antti Rummukaisen kanssa. Viisi tuntia meni mukavasti. Muutama uusi jäsen liittyi Vasemmistonuoriin. Saatiin myös muutama kontakti maahanmuuttajiin, juuri näihin Rajamäen mainitsemiin "elintasopakolaisiin", jotka ovat tulleet tänne Somaliasta leveämmän leivän perässä, vaikka Somaliakin on niin rauhallinen maa, että -- En viitsi lopettaa tuota lausetta. Sarkasmi on löydettävissä joka tapauksessa.

Keskustanuoria ja Vihreitä varmaan harmitti jonkin verran, että ainoat ihmiset, jotka liittyivät johonkin järjestöön, liittyi meihin.

tagit: politiikka, järjestötoiminta

3 kommenttia:

Eetu Komsi kirjoitti...

kuulin, et olisi tullut jopa seitsemäntoista (...vai oliko se "seitsemän"?) uutta jäsentä.

Jaakko Vasankari kirjoitti...

Kymmenen uutta jäsentä, joten tietosi kuulostaa hatusta vedetyltä.

Olin vähän jäässä, kun en ollut tuota pöytää pitänyt ja tuo kenttätyö oli jäänyt vähän talven aikana sivummalle.

Perttu kirjoitti...

Hehee, Jage, kyllä sitä lämpenee kun vähän treenailee... Se Gloriaan jonottava teiniyleisö oli kyllä pääpiirteittäin sen oloista, että ellei ne jo ole Vasemmistonuorten jäseniä, niin niiden ainakin pitäisi olla.