maanantaina, maaliskuuta 13, 2006

Paavo Arhinmäki lähti Vasemmistoliiton puheenjohtajaehdokkaaksi

Paavo Arhinmäki lähti Vasemmistoliiton puheenjohtajaehdokkaaksi viime torstaina. Satakunnan Vasemmistonuoret tekivät jo kannanoton, jossa he tukevat Arhinmäkeä puheenjohtajaksi. Etelä-Suomen Vasemmistonuoret kokoontuvat tänään vuosikokoukseen, jonne on kirjoitettu samanlainen tukikannanotto. Vuosikokouksessa valitaan piirille hallitus vuodelle 2006-2007. Puheenjohtajan paikasta kisaa istuva puheenjohtaja Saila Ruuth sekä istuva varapuheenjohtaja Kirsi Pihlaja. Olen asettunut tässä Pihlajan taakse. En pidä Ruuthia missään nimessä epäluotettavana enkä usko, että jos häntä ei valittaisi puheenjohtajaksi, että hän poistuisi toiminnasta. Olen itse ehdolla varapuheenjohtajaksi. Muita vpj-ehdokkaita on ainakin Sami Salmi, Anna Tammisto ja Merja Niemi. Odotan innolla mustia hevosia.

Viikonlopun aikana kilpailuun lähti mukaan ensimmäisen kauden kansanedustaja Erkki Virtanen. Olen nähnyt Virtasen joskus pelaavan shakkia, joten ei hän nyt pahimmasta päästä voi olla. Kannanotoissaan hän on kuitenkin hurjan varovainen. Vielä on kaksi kuukautta puheenjohtajan valintaan ja nyt harmittaa, että en 2003 pyrkinyt puoluekokousedustajaksi. Ensi vuonna korjaan tämän ja asetun ehdolle puoluekokoukseen.

Tämän viikon torstaina Kallion Vasemmistoliitollakin on vuosikokous. Osastomme asettuu todennäköisesti Arhinmäen taakse (tai sitten pysyy neutraalina). Vuosikokouksessa osasto asettaa myös eduskuntavaaliehdokasehdokkaansa. Arhinmäen lisäksi ehdokasehdokkaaksi asettuu minä ja Kirsi Pihlaja. Odotan, että Alina Mänttäri asettuisi ek-ehdokasehdokkaaksi. Häntä on pyydetty myös osaston puheenjohtajaksi. Siinä on nuorena paljon aikaan saanut järjestögangsteri ja kansalaisaktivisti.

Olkoon tämä lyhyt katsaus poliittisten järjestöjen byrokratiapuoleen.

tagit: politiikka, järjestötoiminta.

technorati Vasemmistoliitto, Vasemmistonuoret, Esvn, Paavo Arhinmäki, Kirsi Pihlaja, Alina Mänttäri,

Ei kommentteja: